Parkeren fietsen

Homs, J.J.E.

In de binnenstad (het gebied binnen de singels) geldt een parkeerverbod voor fietsen buiten de daarvoor bedoelde fietsrekken. Fietsen die buiten de rekken staan kunnen overlast veroorzaken.

Wat kunt u zelf doen?

Zet uw fiets in het fietsenrek. Zo voorkomt u dat deze door de gemeente verwijderd wordt. Gevaarlijk geplaatste fietsen kunt u eventueel zelf even verplaatsen zodat het niet meer gevaarlijk is. Ziet u iemand een fiets buiten de rekken plaatsen? Spreek hem of haar dan vriendelijk daarop aan.

Stond uw fiets op één van de onderstaande locaties en bent u deze kwijt? Gaat u dan naar Stichting Samen Werken aan de Parallelweg 68d in Bergen op Zoom. U kunt hier op werkdagen terecht van 8.00 uur tot 16.30 uur voor het ophalen van uw fiets. Let op: Op vrijdag is Stichting Samen Werken om 12.00 uur gesloten.
De kosten bedragen € 25,00 en legitimatie is verplicht.

Wat doet de gemeente?

Op de volgende plaatsen treedt men actief op tegen fietsen die niet in het rek staan:

  • NS-station
  • het trottoir voor de ingang van de Jumbo / Media Markt
  • het trottoir op de kop van de Steenbergsestraat bij Quistor en fietsenhandel Hopmans.

De gemeente heeft op deze plaatsen aan Stichting Samen Werken de opdracht gegeven verkeerd geparkeerde fietsen mee te nemen en op te slaan.
In de rest van de gemeente worden fietsen alleen verwijderd als het weesfietsen of wrakken zijn, of als de fiets op een gevaarlijke plaats staat.

Met de NS heeft de gemeente de afspraak dat bij de fietsenstalling van het station 1 keer per kwartaal een fietsen opruimactie gehouden wordt. De fietsen die worden verwijderd krijgen ten minste één maand van te voren een label (gele sticker). Al deze fietsen worden zes weken bewaard bij Stichting Samen Werken en daarna vernietigd.

Melden

U vindt hier het formulier voor het melden van overlast. Als u daarin uw contactgegevens invult kunnen wij u op de hoogte houden van de voortgang van uw melding. Wij zullen uw gegevens niet actief met anderen delen. Volgt er echter een juridische procedure dan zijn uw gegevens wel opvraagbaar. Wilt u liever volledig anoniem blijven? Vult u dan geen contactgegevens in. Wij kunnen u dan alleen niet informeren over de voortgang.

Handige links

Stichting Samen Werken