RSS feed
 • Herdenking Canadese Begraafplaats is te volgen vanuit de huiskamer

  Op 25 oktober zou op de Canadese Begraafplaats de jaarlijkse internationale herdenking plaatsvinden. Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen kan de herdenking op het ereveld niet doorgaan. Als alternatief komt er op zondag 25 oktober een uitgebreide herdenkingsuitzending.

  Grafstenen Canadese begraafplaats
 • Fotowedstrijd gemeente Bergen op Zoom

  De gemeente Bergen op Zoom organiseert deze herfst een fotowedstrijd. De winnende foto’s worden gebruikt als banner op de nieuwe website van de gemeente Bergen op Zoom en als omslagfoto op de Facebookpagina.

  Pompejustoren
 • Blad gaat weer vallen: Hoe kom ik van mijn blad af?

  De buitendienst van de gemeente Bergen op Zoom gaat ook dit najaar weer vol aan de slag met het ophalen van het blad dat de komende tijd weer van de bomen valt. Dit jaar zal daarvoor geen gebruik gemaakt kunnen worden van de bladkorven die een aantal jaren achtereen samen met het CDA werden geplaatst.

  Bladeren in het park
 • Komt u ook langs in het Huis van Morgen?

  Maak kennis met nieuwe (zorg)hulpmiddelen die u, uw naasten of uw cliënten kunnen ondersteunen om langer zelfstandig, veilig en comfortabel thuis te blijven wonen.

  Logo Huis van Morgen
 • Eigen mondkapjes meenemen

  Wij volgen het dringende advies van het kabinet en vragen u om een eigen mondkapje mee te nemen en deze bij binnenkomst direct te dragen. 

  Banner draag een mondkapje
 • Impact corona nog steeds groot, wel gewenning

  De resultaten van het onderzoek gebruikt de gemeente om in verbinding te blijven met de inwoners en om de aanpak bij te kunnen sturen.

  Coronavirus
 • Geen spoed, wel brandweer ter plaatse nodig? Bel 0900-0904

  Heb je de brandweer ter plaatse nodig, maar is het geen levensbedreigende of acuut gevaarlijke situatie? Dan bel je vanaf 12 oktober 0900-0904. Het nummer 112 blijft hét alarmnummer voor alle levensbedreigende situaties.

  Brandweerwagen
 • Tweede Concernbericht geeft voordeel van miljoen euro te zien

  Het tweede Concernbericht dat deze week naar de gemeenteraad is gestuurd laat een voordeel van meer dan een miljoen zien. Om precies te zijn gaat het om een bedrag van € 1.042.140.
  Die positieve uitkomst wordt vooral veroorzaakt door de uitkomst van de septembercirculaire (geld dat verkregen wordt vanuit het Rijk). Daarin is namelijk een voordeel becijferd van
  € 908.000.

  Briefgeld
 • Start campagne Meld Misdaad Anoniem

  Drugscriminelen hebben hun weg naar West-Brabant gevonden. In 2019 werd er beslag gelegd op een drugsboot in Moerdijk. In juni leidde stankoverlast naar een drugslaboratorium in Bergen op Zoom. En nog niet zo heel lang geleden stuitte de politie op martelkamers van criminelen in Wouwse Plantage. Acht gemeenten, Bergen op Zoom, Halderberge, Moerdijk, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen, Tholen en Woensdrecht slaan hun handen ineen en starten een meldingsbereidheidcampagne tegen drugscriminaliteit.

  Man loopt drugslab binnen
 • Bergs college ziet begroting voor 2021 als vertrekpunt voor financiële wederopbouw

  In de begroting voor 2021-2024 is reëel en realistisch gekeken naar wat er de komende jaren nodig is aan geld en kan er weer gebouwd worden aan een gezonde financiële positie.

  Briefgeld
 • Groene stroom voor en door iedereen

  Doe mee in Energie Coöperatie Bergen op Zon en profiteer vanaf dag 1 van een mooi voordeel. En dat 15 jaar lang!

  Zonnepanelen
 • Week van de Veiligheid 2020

  5 tot en met 10 oktober staat landelijk weer in het teken van de Week van de Veiligheid. Ook Bergen op Zoom besteedt die week extra aandacht aan veiligheid in de gemeente. Dit jaar is het thema “Weerbaarheid”.

  Logo week van de veiligheid