De gemeente Bergen op Zoom werkt hard aan het verduurzamen van zijn eigen bedrijfsvoering en beleid. De energietransitie is een van de grootste uitdagingen waar we in deze tijd voor staan. Daarnaast ondersteunt de gemeente diverse projecten om burgers en bedrijven te ondersteunen bij het verminderen van de CO2 uitstoot en het verbeteren van een groene omgeving. We werken aan het versterken van de biodiversiteit en het opvangen van de gevolgen van klimaatverandering zoals hevige neerslag en droogte.

Wilt u meer weten over wat de gemeente doet op het gebied van duurzaamheid? Of welke duurzame initiatieven er zijn in Bergen op Zoom? Ga dan naar de website duurzaambergenopzoom.nl.

Zonnepanelen en isolatie

Overweegt u zonnepanelen te plaatsen op uw dak? Of wilt u weten wat de subsidie- mogelijkheden zijn voor isolatie?  Dan kunt u voor vragen, informatie over subsidie en lopende acties terecht bij het Regionaal Energieloket. Dit is de officiële partner waar de gemeente Bergen op Zoom mee samenwerkt.

Heeft u een dak dat niet geschikt is voor zonnepanelen, of waar gemeentelijke regelgeving dit niet toestaat? En woont u in postcodegebied 4661, 4612, 4613, 4614 of 4664? Dan kunt u toch zelf groene stroom opwekken door deel te nemen aan de postcoderoos – regeling. De Stichting Energie Coöperatie Bergen op Zoom (STEB) voert deze regeling uit. Wilt u meedoen of meer weten? Ga dan naar: https://www.ec-boz.nl/project/zonnecentrale-eventum/.

Laadpaal aanvragen

Heeft u een elektrische auto maar geen eigen oprit? Dan heeft u een openbare laadplek nodig. In Bergen op Zoom werken we hiervoor met Allego. Zij verzorgen het proces van A tot Z. Ga voor een aanvraag naar openbaarladen.nl

Zon- en windparken

De gemeente Bergen op Zoom werkt momenteel aan een beleidskader voor zon- en windparken. Daarnaast is er op 9 juni 2020 een verklaring van geen bezwaar afgegeven door het college voor het realiseren van een zonnepark ‘Dassenberg’ aan de Halsterseweg in Lepelstraat. Dit wordt de eerste pilot in de gemeente met zon op land. 

Heeft deze informatie u geholpen?