Een SVn Starterslening is een bijzondere hypothecaire lening om een eerste woning aan te schaffen. Op dit moment kunnen we voor een korte periode geen aanvragen voor startersleningen in behandeling nemen. Hou daarom vooral deze webpagina in de gaten om te kijken wanneer het weer wel kan.

Starterslening

Een SVn Starterslening kunt u als aanvulling gebruiken bovenop uw normale hypotheek.

Op dit moment zijn we het beleid en de uitvoering rondom startersleningen aan het actualiseren om u beter van dienst te kunnen zijn. Eind maart 2024 zal de gemeenteraad besluiten of de maximale koopsom wordt verhoogd. Dit besluit hebben we nodig om het proces van de Startersleningen te verbeteren.

Dit betekent helaas dat we voor deze korte periode geen aanvragen voor startersleningen in behandeling nemen. Hou daarom vooral onze webpagina in de gaten. U kunt hier al wel zien of u voldoet aan de voorwaarden voor een aanvraag in de toekomst.

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor deze Starterslening zijn er voorwaarden opgesteld. Deze zijn terug te vinden op de website van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn)(externe link). Een aantal voorbeelden van deze voorwaarden zijn:

  • De minimum leeftijd op het moment van aanvragen is 18 jaar.
  • De maximale koopsom voor een bestaande woning is € 200.000,- (hetgeen naar verwachting in maart verhoogd zal worden).
  • U kunt alleen een officiële aanvraag doen als de aanvrager een toewijzingsbrief van de gemeente heeft ontvangen. Een toewijzingsbrief ontvangt u pas nadat u goedkeuring hebt gekregen op de toegezonden documenten. Binnenkort delen wij hier meer informatie over.
  • Heeft u vragen, stuur dan een mail naar: starterslening@bergenopzoom.nl

Heeft deze informatie u geholpen?