Een SVn Starterslening is een bijzondere hypothecaire lening om een eerste woning aan te schaffen. Gemeente Bergen op Zoom werkt met een wachtlijst. Op dit moment kan het circa 1 jaar duren voordat men gebruik kan maken van de regeling.

Voorwaarden 

Om in aanmerking te komen voor deze Starterslening zijn er voorwaarden opgesteld. Deze zijn terug te vinden op de website van het (externe link)Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn)(externe link). Een aantal voorbeelden van deze voorwaarden zijn:

 • De minimum leeftijd op het moment van aanvragen is 18 jaar.
 • De maximale koopsom voor een bestaande woning is € 200.000,-
 • U kunt alleen een officiële aanvraag doen als de aanvrager een toewijzingsbrief van de gemeente heeft ontvangen.
  Hiervoor dient u eerst ingeschreven te staan op de wachtlijst. Zie hiervoor onderstaand stappenplan. Een toewijzingsbrief ontvangt u pas nadat u goedkeuring hebt gekregen op de toegezonden documenten.
 • Heeft u vragen, stuur dan een mail naar: starterslening@bergenopzoom.nl

Stappenplan

 1. Vul de checklist in op de website van de SVn(externe link), voer Bergen op Zoom in en controleer of u volgens de berekening in aanmerking voor een Starterslening.
 2. Zet uzelf op de wachtlijst door te mailen naar starterslening@bergenopzoom.nl met daarbij uw volledige naam, woonadres, contact gegevens, geboortedatum en eventueel mobiele telefoonnummer.
 3. U ontvangt een bevestiging en staat op de wachtlijst.
 4. Zodra u in aanmerking komt voor een Starterslening, ontvangt u per e-mal een bevestiging om op zoek te gaan en gebruik te maken van de Starterslening.
 5. Heeft u na stap 4, de e-mail bevestiging van de gemeente Bergen op Zoom, een bod gedaan? En is de overeenkomst ondertekend? Stuur deze documenten op, wij controleren uw gegevens en versturen een toewijzingsbrief.
 6. U kunt met de toewijzingsbrief de aanvraag officieel indienen bij SVn.

Heeft deze informatie u geholpen?