Woont u in Nederland, heeft u geen Nederlandse nationaliteit, maar wel een Nederlandse verblijfsvergunning type I of II? En kunt u geen paspoort van u eigen autoriteiten krijgen? Dan kunt u een vreemdelingenpaspoort aanvragen. Voor het aanvragen van een vreemdelingenpaspoort maakt u een afspraak. Een afspraak maken is gratis.

Wat moet u weten

Het vreemdelingenpaspoort heeft een levertijd van ongeveer 2 maanden. Uw gegevens worden nagegaan bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst(externe link) (IND). Het ministerie van Buitenlandse zaken beslist hierna of u een vreemdelingenpaspoort krijgt.

Kwijt of gestolen

Is uw paspoort gestolen? Kijk dan bij Paspoort of ID-kaart kwijt of gestolen.

Geldigheid

Hoelang het vreemdelingenpaspoort geldig is, hangt af van uw verblijfsvergunning. Het vreemdelingenpaspoort is maximaal 5 jaar geldig.

Meenemen

  • Uw verblijfsvergunning
  • Eventueel uw huidige paspoort of ander reisdocument, ook als het is verlopen
  • Eventueel bewijsstukken van eigen autoriteiten
  • Een pasfoto, die voldoet aan de eisen(externe link). U kunt vanaf 8 jaar een pasfoto laten maken in het stadskantoor.
  • Als u jonger bent dan 18 jaar: een ingevuld 'toestemmingsformulier voor reisdocument minderjarige(externe link)'. Het toestemmingsformulier moet zijn ondertekend door beide ouders of door degene die het gezag over het kind heeft. Van de ondertekenaars van het toestemmingsformulier moet een geldig paspoort of ID-kaart (of een kopie hiervan) meegenomen worden.
  • Een pinpas of contant geld

Kosten

U betaalt de kosten van het paspoort bij de aanvraag. We vragen u met pin te betalen.

Overzicht van de kosten
Soort paspoort Prijs
Vreemdelingenpaspoort€ 58,50
Pasfoto€ 8

Heeft deze informatie u geholpen?