Glasvezel op de bedrijventerreinen Noordland, Geertruidapolder en De Lage Meren

Op deze pagina vindt u meer informatie over de aanleg van glasvezel door Glaspoort op de bedrijventerreinen Noordland, Geertruidapolder en De Lage Meren.

Glaspoort legt glasvezel aan op de bedrijventerreinen Noordland, Geertruidapolder en De Lage Meren in de gemeente Bergen op Zoom. Dit is een netwerk voor internet, televisie en telefonie. Door het aanleggen van glasvezelkabels voorziet Glaspoort de bedrijven van een snellere, betrouwbare en duurzamere verbinding.

Over Glaspoort

Glaspoort is een samenwerking van het ABP (Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds) en KPN. Deze twee Hollandse bedrijven investeren samen in de aanleg van glasvezel. Met deze joint venture versnellen we de glasvezelaanleg in Nederland. Glaspoort gaat de komende jaren circa 1,2 miljoen huishoudens en bedrijven voorzien van een toekomst-vaste glasvezelkabel.  

Open netwerk

Het netwerk van Glaspoort is open. Dit betekent dat het netwerk open is voor alle providers die via het glasvezelnetwerk van Glaspoort telecomdiensten willen aanbieden aan hun klanten. Inmiddels bieden al meer dan 20 serviceproviders hun diensten aan over het netwerk van Glaspoort. Dit biedt bedrijven en bewoners een ruime keuzevrijheid. Op de website van Glaspoort vindt u de providers die diensten leveren over het netwerk van Glaspoort.

Zo wordt een bedrijf op glasvezel aangesloten

Om een pand aan te sluiten op glasvezel is er toestemming nodig van de eigenaar voor de werkzaamheden in en rond het pand. De eigenaar ontvangt een brief met een persoonlijke code om toestemming te geven. Ook komen we langs om vragen te beantwoorden over glasvezel en de werkzaamheden.

Aannemer VolkerWessels Telecom zal de kabels op de bedrijventerreinen aanleggen. Daarvoor moeten ze graven. Ook hierover ontvangt de eigenaar een brief met alle informatie.

Als de aannemer klaar is met graven, komt de monteur op afspraak de aansluiting in het pand monteren. We sturen de eigenaar een brief waarin we een afspraakvoorstel doen. Heeft u deze ontvangen? Bevestig dan deze afspraak.

Op de website van Glaspoort vindt u meer informatie over de aanlegstappen.

Planning voor Noordland, Theodorushaven en De Lage Meren

Medio maart 2023 starten de werkzaamheden op het bedrijventerrein De Lage Meren. Aansluitend wordt er glasvezel aangelegd op de bedrijventerreinen Noordland en Theodorushaven

Vragen

De meest gestelde vragen zijn te vinden op: www.glaspoort.nl/klantenservice

De klantenservice is bereikbaar via telefoonnummer 088 186 01 27 op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur.

Heeft deze informatie u geholpen?