Bekijk hier de planning en de meest gestelde vragen over de aanleg van glasvezel in Bergen op Zoom.

KPN NetwerkNL legt glasvezel aan in de gemeente Bergen op Zoom. Dit is een netwerk voor internet, televisie en telefonie. Door het aanleggen van glasvezelkabels wordt dit netwerk sneller.

KPN NetwerkNL is onderdeel van KPN, maar is wél onafhankelijk. Naast KPN maken ook andere providers gebruik van dit netwerk. U kunt dus nog steeds zelf een leverancier van digitale diensten kiezen.

Meer informatie kunt u vinden op de website van KPN NetwerkNL
De klantenservice is bereikbaar via telefoonnummer 0880 06 37 44 op werkdagen tussen 8:30 en 18:00 uur.

Planning gemeente Bergen op Zoom

Planning Bergen op Zoom Noord en Halsteren
Wijk Start voorbereidingen Start huisaansluitingen

Lepelstraat

Het glasvezel in Lepelstraat is aangelegd door Delta Fiber Netwerk. U kunt bij hen een huisaansluiting aanvragen via de website Mijn aansluiting. (Dit kan alleen als u al een adres heeft ) of door contact op te nemen met de klantenservice van Delta fiber Netwerk, telefoonnummer: 088-7585800.

gereed gereed
Meilust 10-08-2020 16-11-2020
Tuinwijk, Noordgeest-Oost, Halsteren Zuid 07-09-2020 14-12-2020
Halsterseweg zuid, De Poort 28-02-2021 eind maart/ begin april 2021
Halsteren kern 02-11-2020 01-03-2021
Oude Molen 25-01-2021 17-05-2021
Kaart met wijken in de gemeente en de planning waar glasvezel wordt aangelegd

Veelgestelde vragen

Wat is glasvezel?

Glasvezelkabels worden gemaakt van een speciaal soort glas. Door laserlicht met een hoge snelheid aan en uit te schakelen, worden digitale gegevens verzonden via deze dunne vezels. Je kunt het vergelijken met een zaklamp of morsecode, waarmee je lange en korte signalen ook een boodschap door kunt geven. Wanneer je woning een glasvezelaansluiting heeft, ben je direct verbonden met het glasvezelnetwerk van KPN NetwerkNL.

Hoe werkt het aanleggen van glasvezel?

Ze maken uw stoep open. Uw woning blijft bereikbaar. Ze "schieten" de kabel ondergronds naar uw woning. Elke woning krijgt een eigen glasvezelverbinding. Meestal is de stoep voor het einde van de dag weer dicht. Later brengen we de glasvezelkabel bij uw woning binnen. Dit is de huisaansluiting.

Voor de huisaansluiting komt de monteur van KPN Netwerk NL op afspraak langs. Ze installeren het glasvezelaansluitpunt op de afgesproken plaats. De monteur maakt de grond open om de kabel door te trekken naar uw woning. Ze maken de grond ook weer netjes dicht. Bij het werk houden zij zich aan de Corona-maatregelen.

Bekijk het filmpje over de graafwerkzaamheden:

Of het filmpje over de huisaansluiting:

Veel mensen maken steeds meer gebruik van internet. We gamen, streamen en gebruiken steeds meer slimme apparaten. Met een goed glasvezel netwerk kunnen we in Nederland weer jaren vooruit. Daarom is het ook belangrijk dat uw huis een aansluiting heeft.

 

Moet ik meewerken aan de aanleg van glasvezel?

 

Meewerken is niet verplicht. Maar we raden het wel aan. Ook als u nu niet van plan bent om de glasvezelaansluiting te gebruiken. Ook voor volgende bewoners is het handig als er alvast een glasvezelkabel aanwezig is.

 

Is een glasvezelaansluiting gratis?

 

Ja, de aanleg van het glasvezelnetwerk kost u niets. Daarom is het slim om nú mee te werken. Als de glasvezelaansluiting later alsnog moet worden geïnstalleerd, is het waarschijnlijk niet meer gratis.

 

Legt KPN NetwerkNL de glasvezelkabel zelf?

 

Aannemer Volker Wessel Telecom legt het glasvezel aan. U krijgt daar van hen bericht over. Na het werk komt KPN NetwerkNL de aansluiting doormeten.

 

Als ik meewerk aan de aanleg, moet ik dan ook een glasvezel-abonnement afsluiten?

 

Nee. Dat hoeft niet. U kiest zelf welk netwerk u straks wilt gebruiken; het netwerk dat u nu gebruikt of het nieuwe.

 

Waarom zit er een lange tijd tussen het aanleggen van het glasvezelnetwerk in de straat en het maken van de aansluiting aan huis?

 

Het aanleggen van het nieuwe glasvezelnetwerk bestaat uit verschillende delen. Ze leggen het netwerk eerst in de grond en gaan het netwerk dan heel uitgebreid testen. Pas als alles goed werkt worden de aansluitingen naar de huizen aangelegd.

 

Wat wordt er van mij verwacht als KPN NetwerkNL mij vraagt mee te werken?

 

We vragen u om de monteur binnen te laten als die in de meterkast wil kijken of het aansluitpunt komt installeren. De monteur spreekt met u af wanneer hij langskomt. Bent u er dan zelf niet? Vraagt u dan of de buren – of iemand anders die ouder is dan 18 jaar – voor u de monteur binnenlaat.

 

Blijven mijn tuin en bestrating netjes?

 

Ja. KPN NetwerkNL boort de kabel door tot vlak bij uw huis. De straat moet even open en er komt een gat in de straat of stoep vlak bij uw tuin. De bestrating wordt vaak dezelfde dag weer netjes teruggelegd. Ook bij de gevel komt een klein gat. U ziet daar straks een oranje sprietje uitsteken. Dat is tijdelijk: de monteur kan de glasvezelkabel dan later makkelijk terugvinden.

 

Wat als ik een klacht heb over de uitvoering?

 

Heeft u een klacht over het werk van KPN NetwerkNL? Meld deze dan op kpnnetwerk.nl of spreek de voorman aan. Die herkent u aan het gele hesje.

 

Waarom ben ik bij hoogbouw afhankelijk van medewerking van de bewoner onder mij?

 

De glasvezelkabel wordt van beneden naar boven getrokken. Meestal gebeurt dit via de meterkasten van de ene naar de andere woning. Als uw benedenburen er niet zijn, kan KPN NetwerkNL uw woning niet aansluiten. En als u er niet bent, wordt de woning van uw bovenburen niet aangesloten. Daarom rekenen we erop dat zoveel mogelijk bewoners meewerken.

 

Waarom wordt de bestrating soms meer dan een keer opengebroken?

 

Eerst worden er buizen aangelegd. Op een later moment wordt vanuit bepaalde plaatsen de glasvezel door deze buizen geblazen. Op de plaatsen waar dat gebeurt moet de straat soms opnieuw open gemaakt worden. Tot die tijd wordt tijdelijke bestrating neergelegd. Ook dit tijdelijke straatwerk moet netjes worden uitgevoerd.

 

Wat gebeurt er met de oranje kabeltjes die boven de weg uitsteken ?

 

  •  
  • Als een inwoner een aansluiting wil op het netwerk wordt deze later onder de grond aangesloten aan het huis.
  •  
  • Als een inwoner geen aansluiting wil wordt het net boven de grond afgeknipt. Dit gebeurt pas als in de straat alle glasvezelaansluitingen zijn aangelegd.
  •  

 

Hoe wordt een slechte afwerking van de bestrating voorkomen?

 

Tijdens de uitvoering controleert de toezichthouder van de gemeente of de kwaliteit van het straatwerk voldoet aan de eisen. Als het straatwerk niet voldoet wordt dit door de aannemer hersteld. Er geldt een onderhoudstermijn van één jaar. Dit is vastgelegd in de vergunning.

 

Hoe zit het met de bestrating in de binnenstad?

 

Eerst worden de natuursteen stenen terug gelegd. Als het straatwerk niet meer hoeft te worden opgebroken wordt het op een later moment ingevoegd en afgewerkt. Het invoegen van het straatwerk gebeurd meestal in het weekend. Daarom kan hier soms een of twee weken tussen zitten.

 

Heeft deze informatie u geholpen?