Energie besparen in huis

Gratis advies van een energiecoach aan huis

Weten wat u kunt doen in huis om energie te besparen? Waar te beginnen? En welke stappen leveren nu de meeste besparing op? Vraag een energiecoach om u gratis te adviseren. U kunt een afspraak inplannen met een van de coaches, via de website van het Regionaal Energieloket(externe link). De energiecoaches zijn vrijwilligers van de Stichting Energietransitie Bergen op Zoom. Zij komen vervolgens bij u langs of u maakt een telefonische afspraak.

Subsidies

De gemeente heeft op dit moment geen eigen subsidies beschikbaar voor zonnepanelen of isolatie. Informatie over alle landelijke subsidiemogelijkheden kunt u vinden op de website van het Regionaal Energieloket(externe link). U kunt het energieloket ook bellen: 0885254110 of mailen via: vragen@regionaalenergieloket.nl.

Vergunningen

Meestal heeft u geen vergunning nodig om zonnepanelen op uw dak te plaatsen. Er zijn wel uitzonderingen voor monumenten en woningen die in het gebied van het beschermd stadsgezicht staan. Voor meer informatie over vergunningen voor zonnepanelen kunt u telefonisch contact opnemen met de gemeente of via het e-mailadres: communicatie@bergenopzoom.nl.

Postcoderoos-regeling

Heeft u een dak dat niet geschikt is voor zonnepanelen, of waar gemeentelijke regelgeving dit niet toestaat? En woont u in postcodegebied 4613, 4612, 4611, 4614 en 4661? Dan kunt u toch zelf groene stroom opwekken door deel te nemen aan de postcoderoos-regeling. De Stichting Energie Coƶperatie Bergen op Zoom (STEB) voert deze regeling uit. Wilt u meedoen of meer weten? Ga dan naar de website van STEB(externe link).

Heeft deze informatie u geholpen?