Vanaf 1 juni kunt digitaal uw rijbewijs verlengen. Vervolgens ligt uw nieuwe rijbewijs 2 werkdagen na de aanvraag voor u klaar op het stadskantoor. Voor het ophalen van uw rijbewijs maakt u een afspraak. We adviseren u om de afspraak voor het ophalen direct te maken nadat u uw nieuwe rijbewijs hebt aangevraagd.

Wat moet u weten

  • Een digitale aanvraag is alleen mogelijk bij de verlenging van een rijbewijs of bij het behalen van een nieuwe categorie. Niet als u net uw rijbewijs hebt gehaald.
  • U heeft een geactiveerde DigiD app met een eenmalige identiteitscheck. Hiervoor heeft u een Android smartphone met NFC-lezer (Android versie 6.0 of hoger) of een iPhone (model 7 of hoger met IOS 13 of hoger) nodig.

Hoe werkt het?

  • U gaat naar een erkende fotograaf. Een overzicht met erkende fotografen in de gemeente Bergen op Zoom(externe link).
  • Bij de fotograaf zet u uw handtekening. Foto en handtekening worden doorgestuurd naar de RDW. U krijgt een antwoord of u inderdaad digitaal kunt aanvragen.
  • U logt in op de website van de RDW(externe link), handelt de aanvraag verder af en betaalt met IDEAL. De kosten bedragen € 41,60.
  • Bij de fotograaf betaalt u kosten voor het maken van een pasfoto en het zetten van een handtekening. Deze kosten zijn niet inbegrepen bij de € 41,60 die u betaalt aan de RDW.

U krijgt een mail als uw rijbewijs klaar ligt op het stadskantoor. Voor het ophalen van uw rijbewijs maakt u een afspraak.

In onderstaande video vindt u ook de uitleg over hoe het digitaal aanvragen van het rijbewijs in z'n werk gaat. 

Meer informatie

Meer informatie vindt u op de website van de RDW(externe link).

Heeft deze informatie u geholpen?