Brabantse Groenblauwe Gebiedsgerichte Aanpak (GGA)

Centraal in de Brabantse groenblauwe gebiedsgerichte aanpak staat samen de transformatie van het landelijk gebied realiseren. Dit door in en bij natuurgebieden met elkaar slimme combinaties van oplossingen te zoeken voor sterkere natuur, voldoende water met een betere kwaliteit, een goede bodem en de toekomst van de landbouw.

Het ambitieuze programma omvat in totaal 17 verschillende gebieden in Brabant, waaronder ook ons eigen prachtige Brabantse Wal-gebied.

Meer informatie over de GGA

De Brabantse Wal

De Brabantse Wal vormt een uniek landschap van maar liefst 4.874 hectare gelegen in West-Brabant, aan de grens met Zeeland en omringd door Vlaanderen. Dit bijzondere gebied strekt zich uit over de gemeenten Woensdrecht, Bergen op Zoom, Steenbergen en Roosendaal. Het westelijke deel wordt gekenmerkt door zeeklei, terwijl in het oosten zandgronden overheersen. De Brabantse Wal fungeert als een natuurlijke grens tussen het waterrijke Zeeland en het drogere Noord-Brabant. De heuvelrug begint ten noorden van Bergen op Zoom en loopt door tot ver in Belgiƫ. Ontdek dit prachtige landschap!

Meer informatie over de Brabantse Wal