U kunt uw bladafval in de gft-container kwijt. De gemeente ruimt tijdens de veegdiensten de bladeren op waar dat het hardst nodig is.

De buitendienst gaat weer aan de slag met het ophalen van het blad dat de komende tijd van de bomen valt.
Vanwege bezuinigingen worden er geen bladkorven meer neergezet of leeggemaakt.

De bladeren worden zoveel mogelijk tijdens de veegrondes van de buitendienst opgeruimd. Op de plaatsen waar het het hardst nodig is. Bijvoorbeeld op fietspaden, bij winkels, zorgcentra en ontsluitingswegen.

We hopen dat u meewerkt door zelf blad te ruimen en in de gft-container te doen. Uw gft-container wordt gratis leeggemaakt.

Omdat er geen bladkorven gebruikt worden, is uw groene container sneller vol dan gebruikelijk. In veel buurten zien we dat buurtbewoners om die reden de groene container met elkaar delen. Dat willen we graag mogelijk maken.

In de bladvalperiode van 11 oktober t/m 23 december 2021 mag u de groencontainer drie dagen vóór de ophaaldag al op straat zetten. Na lediging zet u de container weer terug op uw eigen terrein.

Deze verruiming van de aanbieddagen geldt alleen voor de GFT-container, voor de wijken waar ook veel bladafval is en het mag niet leiden tot overlast.

U kunt ook uw bladafval naar een grasveld in de buurt brengen of vegen. De buitendienst neemt dit dan mee tijdens een van hun veegrondes.Verder hoeft het blad dat in uw tuin of in de groenstroken valt niet altijd weggehaald te worden. De bladeren zijn goed voor een tuin. Ze beschermen planten tegen bevriezing. En kleine dieren kunnen er in overwinteren.

 

Heeft deze informatie u geholpen?