Arjan van der Weegen keert niet terug als wethouder in Bergs college

Bob van den Berg

Arjan van der Weegen heeft dinsdag bij de burgemeester en de gemeenteraad zijn ontslag aangevraagd. Tot 3 augustus aanstaande is Arjan van der Weegen wegens herstel van een burn-out met ziekteverlof. Vanaf die datum hoopte hij weer aan de slag te kunnen, maar hij heeft aangegeven zijn taken als wethouder deze periode niet meer op te zullen pakken.

Het college wil, met in het achterhoofd de grote opgaven waar Bergen op Zoom de komende jaren voor staat, door met een college waarin vijf wethouders vertegenwoordigd zijn. GBWP heeft Evert Weys naar voren geschoven als vervanger van Arjan van der Weegen. Evert Weys was de afgelopen maanden al de tijdelijk vervanger van Arjan van der Weegen. De gemeenteraad zal hier zo spoedig mogelijk een besluit over nemen.