Vier genomineerden voor lokale erfgoedprijs Bergen op Zoom

Splinter, F. (Fabiola)

Gemeente Bergen op Zoom houdt dit jaar voor de 3e keer de lokale erfgoedprijs. Door het instellen van deze prijs wil de gemeente haar erfgoed breder onder de aandacht brengen en eigenaren en initiatiefnemers stimuleren om op een eigentijdse en innovatieve manier met erfgoed om te gaan.

Er zijn 6 inzendingen binnengekomen. De gemeente bedankt alle initiatiefnemers hartelijk voor hun mooie inzending. Het zijn hele diverse projecten. Er zijn 4 inzendingen genomineerd. De genomineerde projecten zijn:

• De Agnesschool
  • Uitkijktoren Pompejus
  • Blauwehandstraat 22
  • Tentoonstelling de laatste Kloosterkapel

De inzenders zullen op 15 augustus de jury moeten overtuigen van hun inzending, door middel van een presentatie. Daarna wordt op vrijdag 7 september, tijdens de start van de Open Monumentendag (Kunsten in de Monumenten), de winnaar bekend gemaakt.

Achtergrondinfo

In het uitvoeringsprogramma Materieel Erfgoed staat opgenomen dat een Erfgoedprijs voor Bergen op Zoom wordt ingesteld. In 2014 heeft Bergen op Zoom de BNG erfgoedprijs gewonnen en hiervoor € 25.000 ontvangen. Voorwaarde voor het ontvangen van de BNG erfgoedprijs was dat de middelen van die prijs ook daadwerkelijk worden aangewend voor projecten die wij als gemeente hebben opgegeven. Het instellen van een lokale erfgoedprijs voor Bergen op Zoom is een van die projecten. Vorig jaar was de tweede lokale erfgoedprijs in Bergen op Zoom. Die leverde toen 8 inzendingen op. De uiteindelijke winnaar was de Heemkunde kring met de dorpswandeling Halsteren.

erfgoedprijs 2018