Wilt u trouwen op een plek die niet als trouwlocatie is aangewezen? Dat kan. De gemeente moet dan toestemming geven voordat u op deze plek mag trouwen. De locatie moet aan verschillende voorwaarden voldoen. Neem daarom op tijd telefonisch contact met ons op. Het kan namelijk zijn dat u nog vergunningen nodig hebt. Ook zijn er extra kosten aan verbonden.

Wat u moet weten

  • U bent zelf aansprakelijk bij schade aan de locatie.
  • De beheerder moet de locatie openstellen voor de plechtigheid. Als de locatie niet open is op het moment van de ceremonie, is de gemeente niet aansprakelijk.
  • De gemeente maakt met het paar en de beheerder van de locatie een contract op waarin alle afspraken staan.
  • Extra kosten voor het huren van de locatie zijn voor eigen rekening. Deze kosten betaalt u aan de verhuurder van het pand. Zonder tussenkomst van de gemeente.
  • Voor een ceremonie op een zelfgekozen plaats betaalt u extra kosten. Dit heeft te maken met de extra werkzaamheden die verricht moeten worden.

Kosten

Overzicht kosten

Dag en tijdstip Prijs
Maandag t/m vrijdag 9.00-24.00 uur                                                                   € 638
Zaterdag 9.00-24.00 uur € 796

 

Bezwaar & beroep

U kan bezwaar maken tegen de beslissing op uw aanvraag. Doe dit binnen 6 weken. Bent u  het daarna niet eens met de uitspraak op het bezwaarschrift,  teken dan beroep aan bij de rechtbank.

Heeft deze informatie u geholpen?