Met vrijwilligerswerk ontwikkel je jouw talenten en leer je nieuwe dingen. Je doet waardevolle ervaring op en komt in contact met bijzondere organisaties. Bovendien doe je zinvol werk. De waardering die je ervoor krijgt, is onbetaalbaar. En als je geen betaalde baan hebt, vergroot je met vrijwilligerswerk je kans om (snel) weer werk te vinden. Vrijwilligers zijn automatisch verzekerd via de door de gemeente afgesloten VNG Vrijwilligersverzekering bij Centraal Beheer.

Alle informatie vindt u op de website van Centraal Beheer(externe link).
Dit is een secundaire verzekering. Dekt een eigen verzekering de schade niet dan kan men de gemeentelijke vrijwilligersverzekering aanspreken door een schadeformulier op te vragen en in te dienen bij schade@bergenopzoom.nl.

De VNG Vrijwilligersverzekering is een vangnetverzekering:

  • Elke andere verzekering gaat voor, dus ook een privĂ©verzekering van de vrijwilliger zoals een autoverzekering en inboedelverzekering.
  • Bezoekers, leden en deelnemers zijn geen verzekerden op de polis.
  • De vereniging of stichting is geen verzekerde op de polis, behalve voor bestuurdersaansprakelijkheid tot een balanstotaal van maximaal € 500.000.

Wat precies is verzekerd leest u op de website van Centraal Beheer(externe link).

Aansprakelijkheidsverzekering afsluiten:

Om meerdere redenen is het advies dat stichtingen of verenigingen ook zelf een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Meer informatie hierover vindt u op de site van Centraal Beheer.

Heeft u vragen?

Dan kunt u bellen naar 0164 277 000 of mailen naar schade@bergenopzoom.nl.

Heeft deze informatie u geholpen?