Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een bewijs van goed gedrag. U heeft een VOG nodig als u gaat werken in bijvoorbeeld de kinderopvang of het onderwijs. Breng het ingevulde aanvraagformulier van uw toekomstige werkgever mee naar de gemeente.

U krijgt de verklaring thuisgestuurd

Het Ministerie van Veiligheid en Justitie beoordeelt de aanvraag. 2 tot 4 weken na de aanvraag krijgt u de verklaring per post thuisgestuurd van Dienst Justis. Als het ministerie de aanvraag afwijst, krijgt u daarover een brief.

Digitaal aanvragen

  • Gebruik het formulier dat u heeft gekregen van uw werkgever. Of download het aanvraagformulier op de website van Dienst Justis.
  • Vul het aanvraagformulier samen met uw werkgever in. Vervolgens kunt u de aanvraag digitaal bij ons indienen en het formulier uploaden via de knop “VOG aanvragen met DIGID”. U hoeft dan niet naar de gemeente.
  • Uw aanstaande werkgever kan een VOG ook digitaal aanvragen bij Dienst Justis. Dan hoeft u ook niet naar de gemeente. Uw werkgever moet dan wel met eHerkenning werken.
  • Download het aanvraagformulier voor een VOG voor een bedrijf of instelling via de website van Dienst Justis.

Persoonlijk aanvragen in het stadskantoor

Heeft u niet de mogelijkheid om de aanvraag digitaal te doen? Neem dan het ingevulde aanvraagformulier mee naar de gemeente. U maakt hiervoor gratis een afspraak. Deze afspraak maakt u door te bellen naar 140164.

Per 1 juni 2022 zijn er nieuwe aanvraagformulieren. De oude aanvraagformulieren kunnen gebruikt worden tot 1 september 2022.

Meenemen

  • Volledig ingevuld aanvraagformulier VOG
  • Uw paspoort, ID-kaart of rijbewijs

Kosten

Verklaring Omtrent het Gedrag: € 41,35

Meer informatie

Kijkt u voor meer informatie op de website van Dienst Justis.

Heeft deze informatie u geholpen?