Vanmiddag heeft wethouder Dominique Hopmans de Kledingbank Bergen op Zoom officieel geopend. Bij de Kledingbank kunnen inwoners van de gemeente Bergen op Zoom één keer per maand gratis kledingstukken uitzoeken. Bovendien biedt de Kledingbank mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans om werkervaring op te doen in een beschermde omgeving. Dit initiatief is een samenwerking tussen Stichting De Kringloper, Curio ISK en de gemeente Bergen op Zoom.

De Kledingbank, die al succesvol draait in Halderberge, Rucphen en Roosendaal, is een waardevolle aanvulling op bestaande initiatieven die zich richten op het vergroten van bestaanszekerheid van inwoners. Wethouder Hopmans benadrukt het belang van dit initiatief: "De Kledingbank is een prachtig voorbeeld van krachtenbundeling tussen overheid, onderwijs en maatschappelijk middenveld om ervoor te zorgen dat niemand in de gemeente Bergen op Zoom buiten de boot valt. We werken op basis van vertrouwen. Iedereen die dat nodig heeft, kan een pas aanvragen voor het hele gezin." Met de pas kan elk gezinslid acht kledingstukken per maand uitkiezen. 

Wethouder Hopmans opent Kledingbank

Vijf dagen per week geopend

De Kledingbank is gevestigd in een ruimte van Curio ISK (Drebbelstraat 20), die tijdens de openingstijden wordt gebruikt voor praktijkonderwijs voor leerlingen van Curio ISK. De openingstijden van de Kledingbank zijn maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur en woensdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur.

Beschermde werkomgeving

De Kledingbank biedt niet alleen praktische ondersteuning aan inwoners, maar geeft ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans om in een beschermde omgeving werkervaring op te doen. Er wordt door de Kringloper intensief samengewerkt met de ISD en WVS om inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt bij de Kledingbank te plaatsen. Er is bij De Kringloper een gastvrouw aangenomen om ze tijdens hun werk in de Kledingbank te begeleiden. Dit sluit aan bij de bredere ambitie van de gemeente om armoede te verzachten en bestaanszekerheid te vergroten.

Kleren en schoenen in rekken