Inzamelen GFT+E afval nu ook mogelijk voor 2000 hoogbouwadressen in Bergen op Zoom

De eerste bewoners van hoogbouwlocaties in Bergen op Zoom kunnen vanaf dit najaar groente-, fruit-, tuinafval en etensresten (GFT+E) apart weggooien. Voorheen konden deze inwoners GFT+E afval alleen bij het restafval kwijt. Hier komt nu verandering in doordat er een aantal van de restafvalcontainers bij hoogbouw worden omgebouwd tot GFT+E container. In deze fase worden geen nieuwe GFT+E containers geplaatst.

Planning

In totaal worden op 19 plaatsen in Bergen op Zoom containers omgebouwd. Vanmiddag nam wethouder Hans Peter Verroen de GFT+E container, duidelijk te herkennen aan de groene zuil, in gebruik in de Blauwe Schuit in Bergen op Zoom. Volgende week worden de laatste containers omgezet. In een volgende fase worden nieuwe locaties voor GFT+E containers geïnventariseerd. Hier worden restafvalcontainers niet omgebouwd, maar nieuwe GFT+E containers geplaatst.

Voordelen scheiden GFT+E afval

Wethouder Verroen is blij dat de eerste hoogbouwlocaties zijn voorzien van een GFT+E container: ‘’Het scheiden van GFT+E heeft veel voordelen. De belangrijkste: het levert minder restafval op. Dat is goed voor het milieu. Restafval wordt verbrand, van GFT+E afval wordt compost en biogas gemaakt. Daarnaast levert het voor de inwoner ook een financieel voordeel op. Het inleveren van GFT+E afval is gratis, en men hoeft dus minder vaak restafval aan te bieden.”

Samen aan de Bak On Tour Bus

Inwoners van de betreffende hoogbouwlocaties zijn per brief geïnformeerd over de verandering. Saver is ook langs diverse hoogbouwlocaties met de ‘Samen aan de Bak On Tour Bus’ gegaan om inwoners te informeren over de nieuwe inzamelmethode. Inwoners ontvingen hier een GFT+E afvalbakje voor op het aanrecht en men kon met vragen terecht. Als inwoners nog vragen hebben dan kan er contact worden opgenomen met de Servicelijn van Saver via: 0165 59 77 77.  

Wethouder Verroen en de heer Adriaansen staan bij de GFT-E container
Wethouder Verroen (links) nam vandaag samen met bewoner de heer Adriaansen (rechts) de GFT+E container aan de Blauwe Schuit in gebruik