Elke vier jaar worden er gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Dan kiezen inwoners van de gemeente Bergen op Zoom van 18 jaar en ouder een nieuwe gemeenteraad. De gemeenteraad bepaalt de hoofdlijnen voor het beleid van de gemeente en controleert of het college van burgemeester en wethouders dit beleid goed uitvoert. Het is het hoogste bestuursorgaan van de gemeente.

Website gemeenteraad

Politieke partijen

De gemeenteraad bestaat uit GBWP, VVD, Lijst Linssen, D66, CDA, Lokaal Realisme, PvdA, GroenLinks, BSD, fractie 50PLUS, SP en Samen 0164.

Raadsleden

Wilt u weten wie er in de gemeenteraad zitten? Bekijk dan de samenstelling van de raad. Ook burgerleden en fractieassistenten vindt u hier.

Vergaderschema en vergaderstukken

Het vergaderschema van de raad vindt u op de website van de gemeenteraad. Daar staan ook alle vergaderstukken. Vergaderstukken van voor 7 april 2020 vindt u op Archiefweb

Bekijk vergaderingen live

Volg de vergaderingen van de raad live of bekijk een gemiste uitzending op de website Company Webcast.

Contact met de raad

Inwoners en andere belangstellenden kunnen bij de griffie terecht voor vragen over vergaderingen of het toezenden van informatie aan de raad. U kunt hiervoor mailen naar griffie@bergenopzoom.nl.

Cursus Politiek Actief

Wilt u iets voor elkaar krijgen bij de gemeente maar weet u niet hoe? Vraagt u zichzelf wel eens af hoe  beslissingen worden genomen in de gemeenteraad? En denkt u weleens: dat kan beter? Volg dan de cursus Politiek Actief in Bergen op Zoom. Deze cursus is bedoeld voor inwoners die wellicht interesse hebben om politiek actief te worden maar nog niet precies weten wat de mogelijkheden zijn. Wie weet bent u hierna wel zó geïnspireerd dat u zelf actief wilt worden in de gemeentepolitiek, bijvoorbeeld als raadslid of burgerlid. De cursus start op 28 september 2021. Meedoen is gratis. Aanmelden kan tot 1 september 2021 via griffie@bergenopzoom.nl Er is plaats voor 30 mensen (vol=vol). Meer info is hier te vinden.

Heeft deze informatie u geholpen?