Elke vier jaar worden er gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Dan kiezen inwoners van de gemeente Bergen op Zoom van 18 jaar en ouder een nieuwe gemeenteraad. De gemeenteraad bepaalt de hoofdlijnen voor het beleid van de gemeente en controleert of het college van burgemeester en wethouders dit beleid goed uitvoert. Het is het hoogste bestuursorgaan van de gemeente.

Website gemeenteraad

Politieke partijen

De gemeenteraad bestaat uit GBWP, VVD, Lijst Linssen, D66, CDA, Lokaal Realisme, PvdA, GroenLinks, BSD, 50PLUS, SP, SAMEN0164, Belang van Bergen op Zoom, V-BOZ!, Bergs Collectief.

Raadsleden

Wilt u weten wie er in de gemeenteraad zitten? Bekijk dan de samenstelling van de raad. Ook burgerleden en fractieassistenten vindt u hier.

Vergaderschema en vergaderstukken

Het vergaderschema van de raad vindt u op de website van de gemeenteraad. Daar staan ook alle vergaderstukken. Vergaderstukken van voor 7 april 2020 vindt u op Archiefweb

Bekijk vergaderingen live

Volg de vergaderingen van de raad live of bekijk een gemiste uitzending op de website Company Webcast.

Contact met de raad

Inwoners en andere belangstellenden kunnen bij de griffie terecht voor vragen over vergaderingen of het toezenden van informatie aan de raad. U kunt hiervoor mailen naar griffie@bergenopzoom.nl of bellen naar telefoonnummer: 14 0164.

Heeft deze informatie u geholpen?