Gemeente Bergen op Zoom lanceert Kwikstart-app voor 18-jarigen

De overgang naar volwassenheid brengt veel nieuwe verantwoordelijkheden met zich mee voor jongeren die 18 jaar worden. Om hen hierbij te ondersteunen, heeft de gemeente Bergen op Zoom in samenwerking met de Jeugdraad Bergen op Zoom een speciale pagina gelanceerd op de Kwikstart-app. Deze app biedt jongeren alle informatie die ze nodig hebben om hun zaken goed te regelen.

“Het is belangrijk dat jongeren goed voorbereid zijn op de verantwoordelijkheden die komen kijken bij het volwassen worden,” zegt wethouder Dominique Hopmans. “Met de Kwikstart-app willen we hen een handje helpen door alle benodigde informatie en tools op één plek beschikbaar te stellen. Zo kunnen ze zelfstandig en goed geïnformeerd hun weg vinden in deze nieuwe fase van hun leven.”

Ook de Jeugdraad is enthousiast over het initiatief: “We vinden het belangrijk dat jongeren goed voorbereid een start maken aan hun volwassen leven. Daarom zij we blij dat de gemeente Bergen op Zoom hen nu helpt door een duidelijk overzicht te bieden van alle veranderingen die er op ze af komen als ze 18 worden.”

Checklist

De Kwikstart-app bevat een uitgebreide checklist waarmee jongeren kunnen bijhouden welke zaken ze al hebben geregeld en wat nog moet gebeuren. Van het afsluiten van een zorgverzekering tot het aanvragen van studiefinanciering, alles komt aan bod. Ook biedt de app handige tips over het huren van een woning of kamer, en het regelen van geldzaken.

Promotie app

Om zoveel mogelijk jongeren te bereiken, verspreidt de gemeente Bergen op Zoom posters en flyers ter promotie van de Kwikstart-app. De Kwikstart-app is te downloaden via de Google Play Store en de App store en meer informatie is ook te vinden via: https://www.kwikstart.nl/gemeenten/bergenopzoom.