Burgemeester Margo Mulder reikte vanmiddag, vrijdag 19 januari, 5 pluimen uit aan inwoners van de gemeente die in 2023 goede dingen hebben gedaan voor de samenleving in Bergen op Zoom, maar zelf niet direct in de schijnwerpers staan. De stille krachten, die -zonder echt op te vallen- veel over hebben voor een ander. 

‘Een pluim van de burger voor de burger’. Zo heet het initiatief voluit. Het eerste woord ‘burger’ heeft hierbij een dubbele betekenis: de burgemeester (de eerste burger) heeft de start gemaakt van de uitreiking van de pluim, maar de burger (inwoners) die de pluim heeft ontvangen, doet dat ook door de pluim weer door te geven. Het is daarmee niet alleen de gemeente die waardering uitspreek, maar ook de mensen onder elkaar.  De volgende personen ontvangen een pluim van burgemeester Margo Mulder:

Annemarie de Jong:
Zij runt een deelhuisje in Bergen op Zoom. Ze zet zich vrijwillig in voor inwoners van Bergen op Zoom die van een minimum inkomen rond moeten komen. Ze verzamelt hiervoor allerlei producten en stelt deze beschikbaar via haar deelhuisje. 

Denice van Tilburg:
Beheert ‘de Speelgoedkist. Dat is een kist (of eigenlijk haar volledige gang thuis) vol met speelgoed. Die zijn mogelijk gemaakt door donaties en giften waar mensen met weinig geld gratis Sinterklaas- of kerstcadeautjes kunnen ophalen zodat geen enkel schoentje leeg blijft. 

Rahime Sarigül:
Vrijwilliger bij de Ulu Moskee. Rahime zet zichzelf keihard in voor de Turkse gemeenschap. Dat doet ze voornamelijk vanuit de Turkse moskee. 

Cees Klaassen:
Trouwe vrijwilliger bij de Hospice De Markies. Cees zorgt (in weer en wind) voor het onderhoud van de tuin van de Hospice. Onzichtbaar werk voor een buitenstaander en dit verdient extra aandacht om zo’n ‘onzichtbare’ vrijwilliger in het zonnetje te zetten. 

Ine Hack:
Ine Hack is de vrouw achter de immer actieve man, carnavalsbouwer Ad Hack, voormalig voorzitter van ’t Vagevuur. Ine is met een aantal dames al jaren verantwoordelijk voor de schitterende outfits van de loopploeg van deze bouwclub en is hier vele maanden per jaar mee bezig.