Ondernemersvereniging STERCK heeft de gemeente verzocht om voor de periode 2022-2026 een nieuwe bedrijveninvesteringszone (BIZ) in te stellen. Voorwaarde om een BIZ mogelijk te maken is dat de meerderheid van de betrokken ondernemers instemt met de BIZ.

STERCK hecht grote waarde aan om samen met alle ondernemers binnen onze prachtige binnenstad een programma op te stellen, dat zorgt voor een aantrekkelijk, prettig en enerverend verblijfsklimaat. STERCK heeft het dan niet alleen over de eenmalige evenementen, maar denkt ook in structurele oplossingen:

  • Promoten en aankleden shopweekenden.
  • Binnenstad als verblijfsgebied aantrekkelijk maken.
  • Extra aandacht voor de winterperiode door middel van sfeerverlichting, winterwonderland, aankleding etalages e.d.
  • Bijdragen aan evenementen in de binnenstad.
  • Stimuleren van op zich staande activiteiten in straten.
  • Promoten van koopzondagen (lokaal en regionaal).

Voorwaarde om een BIZ mogelijk te maken is dat de meerderheid van de betrokken ondernemers instemt met de BIZ. Daarom organiseert de gemeente Bergen op Zoom een formele draagvlakmeting, een stemming, om draagvlak voor dit plan te meten. Deze stemming vindt plaats onder ondernemers/gebruikers en pandeigenaren. Bij leegstand van een pand brengt de eigenaar zijn stem uit*.

Stemmen om dit Ondernemersfonds mogelijk te maken

De wet BIZ schrijft voor dat de gemeente deze draagvlakmeting, onder toezicht van een notaris, uitvoert. Als de benodigde meerderheid van de draagvlakmeting wordt gehaald, gaat de BIZ in de binnenstad vóór en dóór ondernemers per 1 januari 2022 van start. Bij voldoende draagvlak wordt de BIZ per 1 januari 2022 ingesteld voor een periode van 5 jaar.

Stemmen kan van 19 november tot en met 3 december 2021. Alle stemkaarten die uiterlijk 6 december 2021 door ons ontvangen zijn, worden in de telling van de stemmen meegenomen.

Op 8 december 2021 vindt telling van de uitslag onder toezicht van een notaris plaats. De uitslag van de stemming wordt op dezelfde dag door de gemeente en STERCK bekend gemaakt.