De grote Bigbelly afvalbakken in de Bergse binnenstad zijn in een nieuw jasje gestoken. Het uiterlijk van de bakken, waar o.a. een heks, trol en stadsomroeper op afgebeeld stonden, kon een opfrisbeurt gebruiken. Wethouder Hans Peter Verroen nam vanmiddag (22 januari)  een van de nieuwe afvalbakken in gebruik. In totaal gaat het over 13 Bigbelly afvalbakken, verspreid door de binnenstad.

Fraaie foto’s uit het West-Brabants Archief sieren de zijkanten van de nieuwe bakken, evenals portretten van historische figuren uit Bergen op Zoom, zoals Jan II van Glymes, de Zeeridder en Maria Elisabeth Clara van den Bergh. Ook nu wordt men aangesproken als er afval in de bak wordt gedeponeerd. Met hulp van de Jeugdraad zijn deze figuren opnieuw tot leven gewekt. Zo hebben ze het grootste deel van de geluidsfragmenten ingesproken.

‘’Het vernieuwen en in stand houden van deze afvalbakken is onderdeel van het Plan Gedragsverandering dat vorig jaar door de gemeenteraad is aangenomen’’, aldus wethouder Verroen. “Met deze opvallende afvalbakken hopen we het aantrekkelijk te maken om afval weg te gooien en de binnenstad schoner te houden. Daarnaast leren kinderen en voorbijgangers meer over personen en figuren die in het verleden een grote rol van betekenis speelden in Bergen op Zoom.”

Wethouder Verroen staat met oa jeugdraad bij Bigbelly