Het oude winkelcentrum de Gentiaan maakt plaats voor de ontwikkeling van een nieuw centrum. Het winkelcentrum krijgt de naam Gageldonk.

Dit gaat er gebeuren

 • Het Piusplein verdwijnt als doorgaande straat. Het verkeer gaat straks langs de Kastanjelaan, de Lorkstraat, de Gentiaanstraat en de Berkstraat. Parkeren kan dan op het Piusplein en op het nieuwe parkeerterrein aan de Kastanjelaan. Daarnaast komt er veel ruimte voor groen op het Piusplein.
 • Het Piushof wordt gerenoveerd. De woningen op de bovenste etages krijgen groot onderhoud. De onderste lagen worden samengevoegd tot één geheel en wordt een wijkvoorziening: Huis van de Wijk.
 • De Heilig Hart Kerk wordt een gezondheidscentrum.
 • Er komt een uitbreiding van het woningaanbod. Sociale huurwoningen, vrije huursector, koopappartementen.
Kaart Gageldonk West centrumgebied
Kaart Gageldonk West centrumgebied

Waarom voeren we de werkzaamheden uit?

In 2015 presenteerden Stadlander en de gemeente Bergen op Zoom hun visie voor Centrumgebied Gageldonk. Het doel is een nieuw centrum waar wonen, ondernemen en ontmoeten samen komen. Daarom worden ook de straten opnieuw ingericht.

Fasering

 1. Afgerond: Sloopwerkzaamheden -

  Het oude woon- en winkelcentrum de Gentiaan is inmiddels gesloopt.

 2. Nog te doen: De nieuwbouw van winkelcentrum Gageldonk -

  De nieuwbouw van winkelcentrum Gageldonk bestaat uit 3 delen:

  Het eerste blok komt centraal te liggen in het nieuwe centrum. Het bestaat uit supermarkten en appartementen. Dit is Nieuwbouw fase 1.

  Het tweede blok met winkels en appartementen ligt aan de zuidkant van het Piusplein. Dit is Nieuwbouw fase 2.

  Het laatste blok bestaat uit koopwoningen aan Kastanjelaan.

  Het streven is het gehele project af te kunnen ronden in de zomer van 2023.

Overlast

Waar gewerkt wordt kan overlast ontstaan. Ervaart u overlast? Of heeft u vragen over de werkzaamheden? Neem dan contact op met de omgevingsmanager Joost Hermans. Dat kan door te mailen naar gageldonkwest@schapers.nl. Hij zal dan contact met u opnemen.

U kunt ook naar het wekelijkse spreekuur in de keet aan de Lorkstraat komen. Dat kan op maandag van 15.00 uur tot 16.00 uur en op woensdag van 17.00 uur tot 19.00 uur.

Meer informatie

Heeft u vragen over de werkzaamheden? Mail dan naar omgevingsmanager Joost Hermans via gageldonkwest@schapers.nl. Hij zal daarna contact met u opnemen.

U kunt ook naar het wekelijkse spreekuur in de keet aan de Lorkstraat komen. Dat kan op maandag van 15.00 uur tot 16.00 uur en op woensdag van 17.00 uur tot 19.00 uur.

Daarnaast vindt u informatie over de wijk op wijmakendewijk.nl(externe link). Daar kunt u zich inschrijven voor de nieuwsbrief. Met allerlei informatie over de wijk. De werkzaamheden, wanneer nieuwe woningen worden opgeleverd en of er leuke activiteiten worden georganiseerd.

Heeft deze informatie u geholpen?