Feestelijke start bouw 10 woningen Waterveste fase 2

Splinter, F. (Fabiola)

Met het slaan van de traditionele eerste paal gaf wethouder Van der Velden op donderdag 16 februari 2016 het startschot voor de bouw van 10 woningen Van Bolton Bouw van het project Waterveste fase 2 te Bergen op Zoom. De wethouder toonde zich verheugd over het enorme succes van Bolton’s nieuwbouwproject Waterveste in de nieuwste wijk van Bergen op Zoom “Nieuwe Vesting” genaamd. In navolging van het succes dat Bolton al had met de 42 woningen in het project Waterveste fase 1, vorig jaar opgeleverd, zijn ook alle 10 woningen van fase 2 al voor de start van de bouw verkocht.

Arjan Ton van Bolton Ontwikkeling: ”Dat alle 10 woningen binnen het plan al verkocht zijn, voordat de eerste paal in de grond gaat, is bijzonder. Maar dat is niet het enige dat de nieuwe woonbuurt vlak bij het centrum uniek maakt. De dorpse opzet van Waterveste met echte Bergse architectuurstijl en het gevarieerde woningaanbod, is tot stand gekomen in een serie woonworkshops met geïnteresseerden en architecten en ontwikkelaars in fase 1.”

Wethouder Van der Velden: “Indrukwekkend is het om te zien hoe deze buurt tot leven komt. Het is duidelijk dat er behoefte is aan nieuwbouwprojecten als deze: op een gunstige locatie, voor een gunstige prijs en met een grote inbreng van de toekomstige bewoner. Een aanwinst voor onze gehele gemeente!”

Eigen droomwoning samenstellen

In 2016 gingen de 10 woningen Waterveste fase 2 in de verkoop. Nadat de woningen waren toegewezen, stelden geïnteresseerden tijdens een gesprek met de makelaar hun eigen woning samen waarna Bolton’ s architectenbureau aan de slag ging om de gewenste woning voor de desbetreffende geïnteresseerde te ontwerpen. Hierbij hadden de kopers de keuze uit diverse gevelaanzichten en indelingsvarianten van de woningen. Binnen deze kaders konden inschrijvers hun eigen droomwoning creëren. Tijdens het ontwerpgesprek stelden de inschrijvers volledig hun eigen woning samen op basis van het door hen te besteden budget. Na de uitwerking van de droomwoning tekenden de inschrijvers hun koopovereenkomst.

Keuzevrijheid

De enorme keuzevrijheid zorgt straks voor een divers beeld binnen de nieuwe wijk Waterveste. Geen enkele woning is hetzelfde. Breedte, diepte, aantal kamers per woning, type ramen, type voordeur: alles werd door de uiteindelijke bewoners zelf bepaald en in persoonlijke gesprekken verder uitgewerkt. Zo zijn er woningen ontstaan in diverse prijsklassen voor een brede doelgroep.

Bolton kreeg van de gemeente Bergen op Zoom alle medewerking tijdens dit bijzondere traject.

Waterveste

Waterveste wordt gebouwd op het terrein bij het Groot Arsenaal. Een inspirerende plek waar de historie tastbaar is! De wijk wordt gebouwd tegen het Havenkwartier aan, pal tegen de oude binnenstad. Fantastisch wonen, voor jong en oud!

Waterveste 2