Deze week kwam in het nieuws dat de oude wilgen aan het Halsters Laag behouden blijven. Dat is mede te danken aan een actie van de Stichting tot Behoud van het Halsters Laag.

Aanvankelijk stonden de bomen op de nominatie om gekapt te worden, maar na overleg met de stichting hebben onze boomspecialisten er nog eens goed naar gekeken en hebben een plan gemaakt om bestaande bomen (nadat ze zijn behandeld, geknot en er afspraken zijn gemaakt met omwonenden die meehelpen met het terugsnoeien) te kunnen behouden. Dat betekent uiteindelijk alleen maar blije gezichten.

Gemeente en omwonenden zullen de komende jaren samen een oogje in het zeil houden om de bomen zo goed mogelijk de plaats te laten behouden die ze verdienen. Een aantal bomen die er echt slecht aan toe waren, zijn wel verdwenen en inmiddels vervangen door nieuwe.

Wethouder Patrick van der Velden (Beheer) is te spreken over het samenspel dat er is geweest tussen gemeente en omwonenden. “Hiermee laten we zien dat groen belangrijk is voor ons allemaal. Natuurlijk kunnen bomen niet altijd gered worden, maar we doen ons uiterste best om daar stil bij te staan. Bestaande bomen zijn van belang om hittestress tegen te gaan en door dit soort actie zien we dat we ons wel degelijk als samenleving aan kunnen passen aan het veranderende klimaat”.