De gemeente Bergen op Zoom en haar gemeentesecretaris Theo Wingens hebben in onderling overleg besloten uit elkaar te gaan. B&W en Theo verschillen van mening over de wijze van leidinggeven die nodig is om de enorme uitdagingen waarvoor de gemeente staat, tegemoet te treden. De afgelopen drie jaar heeft Theo zich als gemeentesecretaris met veel energie ingezet voor een slagvaardige gemeentelijk organisatie.

Mignon van der Zwan, wethouder met de portefeuille Personeel & Organisatie, licht namens het college toe: “Dit is een erg moeilijk besluit, want we willen beiden een slagvaardige en effectieve organisatie. Toch hebben we als gemeentebestuur de conclusie getrokken dat het beter is dat er iemand anders ‘voor de ambtelijke troepen’ komt te staan. We hebben een enorme opgave liggen, waarbij we niet alleen financieel weer gezond moeten worden, maar ook de cultuur in de volle breedte en de kwaliteit van de organisatie moeten verbeteren. We gaan op een zorgvuldige manier uit elkaar. Wij danken Theo voor zijn inzet en betekenis voor Bergen op Zoom en wensen hem alle goeds voor de toekomst.” 
 
Theo Wingens reageert: “Ik had graag mijn werk afgemaakt in Bergen op Zoom. Helaas lopen zaken soms anders dan je hoopt. Met pijn in het hart neem ik, na 15 jaar, afscheid van Bergen op Zoom. De komende tijd ga ik me rustig voorbereiden op een nieuwe uitdaging. De gemeente Bergen op Zoom en al mijn collega’s wens ik het allerbeste.”
 
De gemeente Bergen op Zoom zet in om snel een nieuwe gemeentesecretaris te kunnen benoemen. Mignon van Zwan: “Met elkaar moeten we keihard aan de slag, waarbij we het hogere doel voor ogen moeten houden: een gezonde, vitale en fijne gemeente voor onze inwoners met een daarbij passende organisatie en bestuur. Laat dat het goede voornemen voor 2021 zijn.”

Vindt u dit een interessant artikel?