5 tot en met 10 oktober staat landelijk weer in het teken van de Week van de Veiligheid. Ook Bergen op Zoom besteedt die week extra aandacht aan veiligheid in de gemeente. Dit jaar is het thema “Weerbaarheid”. Oftewel, ben jij voorbereid op criminaliteit en hoe blijf jij het voor? Helaas is het dit jaar anders dan normaal vanwege corona en de bijbehorende maatregelen. Om het zo veilig mogelijk te houden voor iedereen, focussen we daarom voornamelijk op online communicatie via Social Media en communicatie met behulp van posters door de gehele gemeente.

Deze hele week staat in het teken van veiligheid bij inwoners en ondernemers. In oktober komen er weer donkere dagen aan en neemt de kans op criminaliteit en ongelukken toe. Het is daarom belangrijk dat er preventieve maatregelen genomen worden. Met de Week van de Veiligheid geven we extra aandacht aan de mogelijke maatregelen die jij zelf kan toepassen. Bergen op Zoom heeft ervoor gekozen om elke dag aandacht te geven aan een onderwerp die aansluit op het hoofdthema. Hierdoor komen er verschillende thema’s aan bod die voor iedereen in de gemeente Bergen op Zoom interessant is.

Maandag 5 oktober         Verkeersveiligheid
Dinsdag 6 oktober     Jeugdveiligheid
Woensdag 7 oktober Veiligheid in de wijk
Donderdag 8 oktober Cyberveiligheid
Vrijdag 9 oktober   Veiligheid en senioren
Zaterdag 10 oktober      Brandveiligheid

Helaas zijn er dit jaar geen activiteiten gepland vanwege het coronavirus. Maar met behulp van de tips hoopt de gemeente haar inwoners en ondernemers bewust te maken van de verschillende vormen van criminaliteit. Houd de Social Media pagina’s in de gaten voor de online communicatie tijdens de Week van de Veiligheid.