Hé kunstenaar!

Heb jij al gehoord over de ontwerpwedstrijd voor de grote Bigbelly afvalbakken op de Boulevard? En over de sport- en spelmiddag op zaterdag 30 maart waar de winnaars van de wedstrijd bekend gemaakt gaan worden?

Op deze pagina vind je daar alle informatie over.

Waarom een ontwerpwedstrijd?

De Boulevard is één van de gezelligste en drukbezochte plekken in Bergen op Zoom. Jong en oud komt hier naartoe om te sporten, spelen, lekker te eten en te ontspannen. Helaas zorgt die drukte ook voor veel zwerfafval, ook al staan er een boel afvalbakken. Heb jij de grote, saaie grijze Bigbelly afvalbakken op De Boulevard wel eens gezien? Die willen we graag een nieuw en vrolijk jasje geven zodat afval weggooien veel leuker wordt. En daar hebben we jullie hulp bij nodig!

Maak jouw mooiste tekening of schilderij, laat hem achter bij één van de inleverpunten en wie weet staat jouw ontwerp vanaf de lente op één van de afvalbakken!

Belangrijke spelregels

Er zijn een 3 belangrijke regels waar je op moet letten als je meedoet met de ontwerpwedstrijd.

 1. Voor alle basisschoolleerlingen.
  Alle kinderen die op de basisschool zitten mogen meedoen! Dus trek jouw vrienden en vriendinnen aan de mouw en ga lekker samen aan de bak!
 2. Kleur binnen de lijntjes!
  Omdat de zijkanten van de afvalbakken een speciale vorm hebben, moet jouw ontwerp ook die vorm hebben zodat die er helemaal op past en er niks van je kunstwerk verloren gaat. Je kunt de ontwerpvorm krijgen op jouw school of hem zelf uitprinten door hem hier onder te downloaden. Print de ontwerpvorm uit op A4 en let goed op dat je je tekening verticaal maakt!
 3. Vertel ons wie je bent! 
  Vergeet de volgende informatie niet op de achterkant te zetten: Je naam, school en groep, woonplaats, e-mailadres en telefoonnummer. Let op: de voornaam van de winnaar komt op de tekening van de bigbelly te staan.
 4. Teken in thema!
  De Boulevard staat voor sport, recreatie, natuur, water en lekker eten en drinken. Je mag deze thema’s in jouw ontwerp combineren of er eentje uitkiezen!

Hoe lever ik mijn ontwerp in?

Als je denkt dat jouw ontwerp helemaal klaar is, kun je hem tussen 1 en 26 februari inleveren op een van de volgende plekken:

 • In de hal op het stadskantoor (openingstijden: maandag en dinsdag 09:00-13:00, woensdag 09:00-16:00, donderdag 09:00-13:00 en 18:00-20:00, vrijdag 09:00-13:00);
 • Bij het Natuurpodium Brabantse Wal(externe link), Boslustweg 1, 4624 RB Bergen op Zoom;
 • Of bij jouw eigen juf of meester op school.

Download hier de ontwerpvorm

Sport- en spelmiddag “De Boulevard Ruimt op!”

En de winnaar is…
…Dat onthult Burgemeester Margo Mulder samen met de juryleden; wethouder Hans Peter Verroen, Cas van Aert en Marjolein de Groot (beiden Jeugdraad), op zaterdag 30 maart 2024 tijdens de leuke sport- en spelmiddag “De Boulevard Ruimt Op!”

Een inspirerende middag vol activiteiten voor kids, in het teken van afval tegengaan. Hoogtepunt van de dag is de bekendmaking van de winnaars van de Bigbelly ontwerpwedstrijd.

Wat gaan we verder nog doen? De FitFabriek organiseert op 6 verschillende plekken langs de boulevard sportieve spelletjes. Deze zijn speciaal ontworpen om deelnemers van alle leeftijden naast het hebben van plezier ook bewust te maken van het belang van circulair en schoon. Verzamel stempels op je stempelkaart bij elk onderdeel.

Ook zal de grondstoffenbus van Saver op de Boulevard staan. Met diverse spellen en leuke doe-activiteiten op het gebied van duurzaamheid en afval scheiden.

Wanneer?

De middag start om 12:00 uur en eindigt om 14:00 uur. Wees op tijd om volop te genieten van alle activiteiten en om te zien wie de creatieve winnaars zijn van de ontwerpwedstrijd.
Locatie: De Boulevard Noord 45, 4617 HD Bergen op Zoom

Voor wie?

Iedereen is welkom. De activiteiten zijn zowel leuk voor jong en oud. Een kans om als familie iets te leren over duurzaam leven.

Trek schoenen aan die wel wat vuil mogen worden en kom naar de boulevard voor een middag vol plezier. Het is een kans om samen met de Bergenaren bij te dragen aan een schonere boulevard en tegelijkertijd de creativiteit van onze jonge inwoners te vieren.

Wees deel van deze bijzondere dag tijdens de Zero Waste Week en help mee onze prachtige boulevard en Bergen op Zoom nog mooier en schoner te maken. Tot 30 maart!

Vragen?

Heb je op deze pagina niet kunnen vinden wat je zocht over de ontwerpwedstrijd en heb je toch nog een vraag of opmerking? Stuur dan een mailtje naar bergenopschoon@bergenopzoom.nl en we zullen ons best doen jouw vraag te beantwoorden!

Van Bergen op Zoom naar Bergen op Schoon!