Kunnen er geen zonnepanelen op uw dak? Woont u in een flat? Of mogen er geen zonnepanelen op uw dak, omdat u in een beschermd stadsgezicht of een monument woont? Maar wilt u toch duurzaam energie opwekken én een flinke besparing op uw energierekening? Dan is dit uw kans. Doe mee in Zonnecentrale Eventum II en profiteer vanaf dag 1 van een mooi voordeel. En dat 15 jaar lang!

Het maximum aantal deelnemers is inmiddels bereikt. Nieuwe inschrijvingen komen op een wachtlijst.

De gemeente Bergen op Zoom stelt, na Zonnecentrale Eventum I, het dak van Eventum beschikbaar voor een tweede zonnecentrale: Zonnecentrale Eventum II. De realisatie van Zonnecentrale Eventum II wordt in de beginfase aangestuurd door Stichting Energietransitie Bergen op Zoom (STEB). Daarna wordt dit overgedragen aan het nog te benoemen bestuur, dat de nieuwe energiecoöperatie gaat besturen.

Hoe werkt het?

U wordt lid van de nieuw op te richten energiecoöperatie. In een coöperatie hebben de leden het voor het zeggen, dus samen met de andere leden bepaalt u het beleid van de coöperatie en brengt u het kapitaal in.
Dat kapitaal gebruikt de coöperatie om Zonnecentrale Eventum II te starten. De leden krijgen minimaal 15 jaar lang de energiebelasting over de opgewekte energie terug. En dat levert u jaarlijks honderden euro’s op. Het verwachte rendement is ongeveer 5%. Dat is vele malen hoger dan de rente die u krijgt op een spaarrekening. Daar komt dan nog de ‘verkoop’ van de opgewekte stroom bij.

Voor wie?

Particulieren en organisaties uit de postcodes 4613, 4612, 4611, 4614 en 4661 kunnen deelnemen aan Zonnecentrale Eventum II. Inwoners die een pand huren komen ook in aanmerking, mits de huurder exclusief energiekosten huurt. De huurder moet dus een zelfstandig afnemer zijn van elektriciteit.

Kick-off bijeenkomst 

De kick-off van Zonnecentrale Eventum II vindt plaats met een informatiebijeenkomst op 7 september van 19.30 tot 21.00 uur. Tijdens de bijeenkomst wordt uitvoerig ingegaan op het project en is er volop gelegenheid om vragen te stellen. De locatie wordt binnenkort bekend gemaakt.

Kijk voor meer informatie op www.ste-boz.nl/ of stuur een e-mail naar info@ste-boz.nl.