Maandagochtend 19 april is een start gemaakt met werkzaamheden in de Populierenbuurt in Gageldonk-West. Wethouder Patrick van der Velden startte symbolisch met de werkzaamheden door met groot materieel de eerste stenen uit de weg in de Hertshoornstraat te halen. Hij deed dat onder het toeziend oog van Stefan van Loon van Stadlander en Christ Schapers van Schapers & Zn. Die laatste firma voert het werk uit.

Nadat de Platanenbuurt is aangepakt, is nu de Populierenbuurt aan de beurt. Komend jaar worden daar de riolering en de bestrating vervangen. Ook komt er nieuwe verlichting en worden straten ingericht als een 30 kilometer-gebied. Het gaat om de Hertshoornstraat, Ratelaarstraat, Leeuwebekstraat, Berkenpad, Gentiaanstraat en Ericalaan.

Daarnaast wordt het Piusplein bouwrijp gemaakt voor de bouw van het nieuwe winkelcentrum. De totale uitvoering neemt ongeveer een jaar in beslag. Bewoners worden doorlopen geïnformeerd via nieuwsbrieven, de website ‘wij maken de wijk’ en de Omgevingsapp. Ook kunnen bewoners terecht op het wekelijks spreekuur. Dat kan op maandag van 16.00 tot 17.00 uur en woensdag tussen 17.00 en 19.00 uur in de bouwkeet op de hoek van de Lorkstraat.