Saver wijzigt vanaf 2 november 2020 de inzamelroutes. Dit heeft tot gevolg dat uw containers mogelijk op een andere dag geleegd worden. De routes zijn efficiënter ingedeeld waardoor er met hetzelfde aantal kilometers straks meer containers worden geleegd.

Naast de schonere brandstof, die Saver nu al gebruikt, zorgt dit voor nog minder CO2 uitstoot. Dit is dus beter voor het milieu. Bovendien hadden we op routes vaak een wisselende bezetting. Straks rijden chauffeurs zoveel als mogelijk op een vaste route. Zij kennen uw wijk dus beter.

De routes zijn al lang niet aangepast, terwijl de leefomgeving in de gemeenten wel wijzigde. Denk aan: woningbouw, van bovengrondse naar ondergrondse inzameling en nieuwe wegen die zijn aangelegd. Er zijn daarom steeds stukjes aan de bestaande routes ‘geplakt’ en routes in omvang gewijzigd. De routes zelf werden hierin vaak niet gewijzigd.

De frequentie (dus het aantal keer per maand dat uw container wordt geleegd) verandert niet en blijft hetzelfde als voor 2 november.
In november kan het wel gebeuren dat er twee inzameldagen staan voor dezelfde afvalstroom. Dat komt omdat deze maand als overgang tussen het oude en het nieuwe inzamelschema wordt benut. Zo hoeft u niet te lang op de volgende lediging te wachten.

Bent u benieuwd of uw ophaaldag verandert? Kijk dan op de Afvalwijzerapp of op de Afvalkalender. Had u voor 2020 al een papieren Afvalkalender aangevraagd? Dan ontvangt u voor eind oktober een nieuwe versie met het schema van de laatste twee maanden thuisgestuurd.

Heeft u nog vragen? Kijk dan onder de veelgestelde vragen op de website van Saver.