Koninklijke Horeca Nederland afdeling Bergen op Zoom en gemeente Bergen op Zoom roepen de bezoekers van de binnenstad op om de nu geldende corona-maatregelen echt serieus te nemen en te blijven opvolgen.

Een behoorlijk aantal weken zagen we de besmettingscijfers dalen. Met die dalende aantallen vergrootte onze bewegingsvrijheid. We mochten het terras weer op, de restaurants weer in, zelfs een bezoekje aan de bioscoop, het theater en het museum mocht weer. Met deze verruimingen verslapte naarmate de tijd verstreek ook zichtbaar de aandacht voor de nog gelden maatregelen. Het afstand houden van de 1,5 meter en het niet naar buiten gaan bij klachten.

Uit de laatste cijfers van het RIVM blijkt dat de besmettingen weer toenemen. Een stijging lag ook in de lijn der verwachting, want door de versoepelingen komen we weer vaker in contact met elkaar. En kunnen we ook het virus weer treffen. Bovendien geeft de toegenomen testcapaciteit meer inzicht in het aantal besmettingen, waardoor de geregistreerde aantallen stijgen.

De stijging van het aantal besmettingen komt dus niet als een verrassing. Maar drukt ons wel met de neus op de feiten. Het virus is niet weg. Kan ons nog goed raken. En dus is het noodzakelijk om de nog geldende regels ook echt na te blijven leven. Koninklijke Horeca Nederland afdeling Bergen op Zoom en gemeente Bergen op Zoom roepen de bezoekers van de binnenstad daarom op om de nu geldende corona-maatregelen echt serieus te nemen en te blijven opvolgen.

Burgemeester Frank Petter: "Het is goed om te zien dat onze inwoners en ondernemers de uitvoering van de strenge maatregelen serieus hebben opgepakt waardoor we meer vrijheid hebben gekregen. Als we deze vrijheid willen behouden en onze economie een zetje in de rug willen blijven geven, is het ontzettend belangrijk dat we samen onze schouders eronder blijven zetten. Zorg je goed voor jezelf, dan zorg je ook goed voor een ander. Als we dit samen doen, houden we samen onze vrijheid". 

De maatregelen gelden nog steeds. En moeten we er ons allemaal aan proberen te houden. Want dat is niet zonder reden. De nieuwe besmettingen laten dat zien. Het virus is er nog steeds. We hebben met z’n allen zo hard ons best gedaan om de besmettingscijfers omlaag te krijgen, om de IC’s weer vrij te maken. Dat is ons gezamenlijk gelukt, maar dat betekent niet dat we nu van corona verlost zijn. We moeten dit virus serieus blijven nemen. En ons gezond verstand blijven gebruiken. Zodat we zelf niet ziek worden, maar ook anderen niet besmetten. Want niemand wil toch op zijn geweten hebben de reden te zijn geweest dat je moeder in het ziekenhuis of je oma op de IC terecht komt?”

De horeca in Bergen op Zoom heeft inmiddels een manier gevonden waarop gezelligheid toch samengaat met het naleven van de geldende regels. Maar geeft ook aan dat het soms lastig is om de gasten erop te blijven wijzen dat we nog steeds leven met het Corona-virus in ons midden. Vooral als de avond vordert en de alcohol vloeit worden de grenzen losser en de afstanden tussen de mensen op straat kleiner. Als herhaaldelijke adviezen niet worden opgevolgd dan wordt de politie of handhaving ingeschakeld en zullen boetes worden uitgeschreven als dat echt noodzakelijk is.

Harold van der Meer (KHN): “Het laatste wat we willen is dat een avondje in de stad eindigt in een quarantaine van een volledig gezin of een heel studentenhuis. Of het sluiten van de horeca. Wees daarom verstandig en blijf de afstand van 1,5 meter zoveel mogelijk in acht houden. Op deze manier helpen bezoekers de horecaondernemers het beste en kunnen we met z’n allen blijven genieten van deze versoepelingen.“

Met vriendelijke groet, Koninklijke Horeca Nederland

Monique van Lieverloo
Regiomanager West Brabant & Tholen