De gemeente Bergen op Zoom is bezig met de ontwikkeling van een visie voor het buitengebied. De visie beschrijft de toekomstige situatie van het buitengebied en wordt het uitgangspunt voor nieuwe initiatieven/ontwikkelingen. Hoe moet het buitengebied er in de toekomst uitzien? Welke functies passen hierbij en welke juist niet? De gemeente vindt het hierbij belangrijk dat de stem van alle inwoners, ondernemers en bezoekers van het buitengebied wordt meegenomen. Daarom start ze op maandag 9 mei met het verzamelen van deze input.

Dat gebeurt onder andere met behulp van een ansichtkaartenactie. Alle inwoners en ondernemers van het buitengebied ontvangen in de week van 9 mei een ansichtkaart en brief met daarin een aantal vragen over het buitengebied. Daarnaast maakt de gemeente ook gebruik van het Burgerpanel waardoor er een nog beter beeld kan ontstaan van wensen en ideeën. Overigens bestaat voor iedereen die dit wil de mogelijkheid om hieraan mee te doen, via: www.hetpon-telos.nl/buitengebied-bergenopzoom. Hoe meer input, hoe beter de gemeente een complete visie voor het buitengebied kan formuleren.

In het najaar opent de gemeente een online platform. Via dit platform gaat de gemeente verder in gesprek met inwoners, ondernemers en bezoekers van het buitengebied over kansen, mogelijkheden en dilemma’s. Om deel te nemen aan dit platform moeten deelnemers zich vooraf aanmelden. Dit kan via de ansichtkaartenactie, maar ook nog op een later moment.

Reageren kan tot vrijdag 20 mei. De gemeente gaat vertrouwelijk om met de gegevens en de antwoorden zijn geheel anoniem. Onderzoeksbureaus Het PON & Telos en Pouderoyen Tonnaer verzamelen voor de gemeente de resultaten. Vragen kunnen telefonisch gesteld worden via 14 0164. Later worden de resultaten gedeeld via de gemeentelijke website.

Buitengebied Bergen op Zoom