De gemeente Bergen op Zoom heeft met Maas-Jacobs Vastgoed BV overeenstemming bereikt over de realisatie van het woningbouwplan de Dalwachters in het woongebied de Markiezaten.

Het woningbouwplan de Dalwachters bevat 4 woongebouwen met het adres aan de Beemdkroon en langs de Markiezaatsweg (tussen de Zuiderdreef en de Sportlaan).

Markiezaten, plan Dalwachters. Aanzicht vanaf de Markiezaatsweg.
Markiezaten, plan Dalwachters. Aanzicht vanaf de Markiezaatsweg.

De woongebouwen staan fier in het groen langs de Markiezaatsweg met een bouwhoogte die varieert tussen de 4 en 10 woonlagen, waarvan de bovenste uitkijken over het Dal van de Molenbeek. 

Drie van de vier woongebouwen worden ontwikkeld door Maas-Jacobs - die eerder ook de appartementengebouwen aan het Nonnetje en de Strandgaper heeft gerealiseerd. In deze drie appartementengebouwen, met de namen de Hertog, de Markies en de Graaf, zijn totaal circa 110 koopappartementen voorzien. In het vierde gebouw met de naam de Baron komt een woonzorgvoorziening van en voor S&L Zorg. 

Markiezaten plan Dalwachters aanzicht vanaf de Beemdkroon
Markiezaten, plan Dalwachters. Aanzicht vanaf de Beemdkroon.

De overeenkomst voor de Dalwachters is vandaag ondertekend, vanuit de gemeente door wethouder Patrick van der Velden, vanuit Maas-Jacobs door directeur Kris Maas.

Wethouder van der Velden en Dhr. Maas van Maas-Jacobs ondertekenen overeenkomst Dalwachters.
Wethouder van der Velden en dhr. Maas van Maas-Jacobs ondertekenen overeenkomst Dalwachters

Wethouder van der Velden is blij met de ontwikkeling: “De Markiezaten is een aantrekkelijk woongebied waar de vraag naar woningen en appartementen groot is. Naast de recente nieuwe woonbuurtjes binnen de Meander komen met de Dalwachters ook weer mooie appartementen beschikbaar. Deze nieuwe woongebouwen vormen het visitekaartje van de Markiezaten en Bergen op Zoom.”  

De woongebouwen worden gefaseerd in verkoop gebracht. Het eerste gebouw de Hertog bevat 48 koopappartementen met op de begane grond eigen (deels overdekte) parkeerplaatsen.

Vermoedelijke start verkoop omstreeks september 2021.

 

Bekijk hier op de kaart het ontwikkelplan per 1 juni 2021