Burgemeester Frank Petter heeft bekendgemaakt op 1 juli 2023 te stoppen als burgemeester van Bergen op Zoom. Tijdens de extra raadsvergadering op 19 april is Margo Mulder, burgemeester van Goes, voorgedragen als nieuwe burgemeester. Naar verwachting wordt zij op 5 juli 2023 geïnstalleerd als burgemeester van de gemeente Bergen op Zoom.

Bekijk hier de voortgang van het proces

 1. Afgerond: Raadsvergaderingen in het kader van de profielschets -

  Op 14 december heeft de gemeenteraad twee raadsvergaderingen gehouden. In de eerste vergadering is de profielschets vastgesteld(externe link). Vervolgens heeft de gemeenteraad de profielschets aan de Commissaris van de Koning, Ina Adema, overhandigd(externe link)De profielschets is een belangrijke stap in het proces bij de zoektocht naar een nieuwe burgemeester.

 2. Afgerond: 20 sollicitanten -

  De gemeente ontving een overzicht. Er zijn 20 sollicitanten voor de burgemeestersvacature

 3. Afgerond: Gemeenteraad vergadert over voordracht nieuwe burgemeester -

  Op woensdag 19 april vergadert de gemeenteraad in een bijzondere raadsvergadering over de voordracht voor een nieuwe burgemeester voor Bergen op Zoom. De vergadering vindt plaats in de raadszaal van het stadhuis op de Grote Markt en begint om 20.00 uur.

 4. Momenteel bezig: Margo Mulder voorgedragen als nieuwe burgemeester -

  Tijdens de extra raadsvergadering is Margo Mulder, burgemeester van Goes, voorgedragen als nieuwe burgemeester. Naar verwachting wordt zij op 5 juli 2023 geïnstalleerd als burgemeester van de gemeente Bergen op Zoom.

Nieuwsberichten

Een overzicht van de nieuwsberichten die over dit proces zijn verschenen.

Heeft deze informatie u geholpen?