Halsteren en Lepelstraat krijgen nieuwe openbare afvalbakken. De oude afvalbakken zijn aan vervanging toe, omdat ze zijn geroest of andere mankementen vertonen. De nieuwe bakken plaatst de gemeente vanaf deze week (week 11). In Halsteren zijn dat er 120, in Lepelstraat 16. Wethouder Verroen onthulde vanmorgen de eerste in Lepelstraat (Hof van Eden). De bakken zijn oranje en hebben allemaal een qr-code. Deze code verwijst inwoners door naar het meldingsformulier op de gemeentewebsite.

Voor de kleur oranje is bewust gekozen. Wethouder Verroen: ‘’Als een afvalbak opvalt, gebruikt men deze sneller. Oranje is een zichtbare kleur, in alle jaargetijden en allerlei omgevingen. Naast de nieuwe kleur, krijgen sommige bakken ook een nieuwe locatie. Samen met de dorpsraden van Halsteren en Lepelstraat zijn de huidige locaties geëvalueerd en is er soms gekozen voor een andere plek. Ook de handveegdienst van de gemeente is in dit proces betrokken. Sommige bakken worden verplaatst om beter bereikbaar te zijn voor het ledigen ervan.’’ 

Qr-code

Alle afvalbakken zijn voorzien van een qr-code op de voorkant. Deze code leidt inwoners naar het meldingsformulier op de website als ze een melding openbare ruimte willen doen. Een systeem dat nauwkeuriger werkt dan de BuitenBeter app. Het formulier op de website stelt gerichte vragen aan de hand van termen die inwoners gebruiken in de melding. Dit helpt om de melding sneller in kaart te hebben en dus ook sneller bij de juiste behandelaar te krijgen. “We hopen dus dat steeds meer inwoners meldingen via https://meldingen.bergenopzoom.nl/ gaan doen.”

Bergen op Zoom

In april krijgt de binnenstad van Bergen op Zoom nieuwe afvalbakken. Deze bakken zijn niet oranje, maar grijs. Dit zijn er in totaal 40. Ondernemersvereniging Sterck dacht mee over de (nieuwe) locaties. De vervanging in de rest van Bergen op Zoom vindt geleidelijk plaats en wordt over de komende jaren verspreid.

Wethouder met nieuwe afvalbak
Nieuwe oranje afvalbak