Het Meldpunt Crisiszorg is 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar op het telefoonnummer 0800-5099. Inwoners, van onder andere gemeente Bergen op Zoom, kunnen terecht bij dit meldpunt als ze zich ernstige zorgen maken over iemand in hun omgeving. De professionals aan de telefoon kunnen advies geven en samen met de melder kijken wat er gedaan kan worden. 

Wanneer bel je het Meldpunt?

Het Meldpunt kan je voor verschillende redenen bellen. Gaat het om een levensbedreigende situatie? Bel dan gelijk 112. Maar maak je je zorgen over iemand in je omgeving, kan iemand zichzelf of anderen in gevaar brengen of toont iemand verward gedrag? Dan kan je terecht bij het Meldpunt Crisiszorg. Aan de hand van de melding wordt er gekeken wat de vervolgstappen zijn. 

Wat gebeurt er met mijn melding?

Allereerst wordt er gekeken of de melding acuut is of niet. Wanneer de melding acuut is, zetten we gelijk de juiste crisisdienst in en proberen we de situatie zo snel mogelijk te stabiliseren. Is de melding niet acuut? Dan zet het Meldpunt de juiste hulp in en geeft advies aan de melder. 

Help elkaar!

Burgemeester Frank Petter: “We vinden het belangrijk om elke inwoner in onze gemeente te helpen waar dit nodig is, zeker in deze tijd. Via het Meldpunt Crisiszorg kunnen we als gemeente, in samenwerking met verschillende organisaties, iedereen die hulp bieden. Daarvoor zijn echter vaak wel meldingen van oplettende mensen nodig. Maak jij je zorgen over iemand in jouw omgeving? Zie jij een buurman of buurvrouw die verward gedrag toont? Meld dit dan bij het Meldpunt! Je kan een melding maken via de website www.meldpuntcrisiszorgwestbrabant.nl of via 0800-5099.”

Vindt u dit een interessant artikel?