We kunnen er niet omheen, deze heerlijke krakende vrieskou zorgt ervoor dat er steeds meer natuurwater bevriest. En dus komen spontaan de schaatsen uit alle kasten. We gunnen iedereen heel veel schaatsplezier in Bergen op Zoom! Er zijn een paar aandachtspuntjes, want we hebben nu eenmaal met corona te maken.

De coronaregels blijven van kracht. Dus schaatsen doe je alleen met je huishouden of 1 andere persoon samen. Altijd 1,5 meter afstand. Niet blijven hangen bij afhaalhoreca.

In Bergen op Zoom hebben we 2 zeer populaire gebieden, zowel in de zomer als nu ook met dit weer.

Bij de Bergse Heide staan dit weekend verkeersregelaars, dit onder andere om te voorkomen dat hulpdiensten er niet doorkunnen.

Op de Boulevard geldt voor dit weekend (zaterdag en zondag) van 9.00 – 18.00 uur een parkeerverbod. Dit doen we om mensenmassa’s aan die kant van de Binnenschelde te voorkomen. We hebben de mensenmassa de afgelopen week daar namelijk al zien groeien. Vanwege corona kan dat helaas gewoon niet. Wij zouden het ook graag anders willen. Wij zien ook het liefst een dichtgevroren Binnenschelde waarop heel veel mensen samen genieten. Maar helaas, heel veel mensen samen kan gewoon niet.

Daarom nemen wij als gemeente deze voorzorgsmaatregelen. Niet om die vervelende gemeente uit te hangen. Wel omdat we die verantwoordelijkheid willen en moeten nemen. Ondanks onze voorzorgsmaatregelen kun je gelukkig nog altijd lekker en coronaverantwoord schaatsen. Beste Bergenaren, dank je wel voor jullie begrip en geniet van dit prachtige weekend!