We zijn volop bezig om, waar nodig, inwoners van de gemeente Bergen op Zoom door deze coronacrisis te leiden. Bij alle hulp en initiatieven die worden opgestart sluit de gemeente aan bij de diverse regelingen die de Rijksoverheid al heeft of heeft aangekondigd. We volgen de aanwijzingen van het RIVM en de Veiligheidsregio op de voet. Als er nieuwe maatregelen nodig zijn leest u die op deze website en op onze facebookpagina.

Tijdlijn

1. Momenteel bezig7 april 2020

Tot en met de meivakantie zijn alle scholen en kinderopvang gesloten. Voor kinderen van ouders in cruciale beroepen is er noodopvang geregeld. Lees verder op Coronavirus en uw thuissituatie.

2. Nog te doen2 april

Het college van burgemeester en wethouders van Bergen op Zoom heeft een brief geschreven voor de ondernemers van gemeente Bergen op Zoom. U kunt deze onderaan deze pagina terugvinden.

3. Nog te doen1 april 2020

Er is sinds 1 april een nieuwe Noodverordening voor de Veiligheidsregio Midden en West Brabant van kracht. Deze regels gelden dus ook voor de gemeente Bergen op Zoom. De bestaande maatregelen zijn verlengd tot 28 april. En is er ook een nieuwe maatregel bijgekomen:

- Je mag niet meer overnachten op/in (mini)campings, recreatieparken, bed & breakfasts, Airbnb’s en jachthavens.
    - De exploitanten mogen ook geen overnachtingen meer aanbieden.
    - Er zijn uitzonderingen gemaakt voor hotels en het (laten) overnachten van seizoenarbeiders en zorgpersoneel.

Lees onderaan deze pagina de officiele juridische tekst van de Noodverordening. Er is ook een makkelijk leesbare versie gemaakt.

4. Nog te doen27 maart 2020

Het college stuurt een open brief ter informatie en als hart onder de riem, aan de inwoners.

5. Nog te doen26 maart 2020

Naast het Corona steunpunt hebben WijZijn en de gemeente het digitaal Coronainfopunt opgestart.

6. Nog te doen24 maart 2020

De weekmarkten in Brabant gaan in aangepaste vorm door, ook in Bergen op Zoom.

7. Nog te doen23 maart 2020

Op maandag 23 maart heeft de Rijksoverheid de Coronamaatregelen aangescherpt. Lees de aangescherpte maatregelen

8. Nog te doen20 maart 2020

Het college van de gemeente Bergen op Zoom heeft een tijdelijk besluit genomen dat parkeren van voertuigen op de Grote Markt voor en door horeca ondernemers toegestaan is.

9. Nog te doen17 maart 2020

In een open brief richt burgemeester Frank Petter van Bergen op Zoom zich tot de inwoners en ondernemers van de gemeente Bergen op Zoom. In de brief spreekt hij zijn bewondering uit voor de inzet van iedereen in deze bijzondere tijden. Lees de brief van de burgemeester.

10. Nog te doen14 maart 2020

Vandaag ontving Burgemeester Frank Petter het droevige nieuws dat een inwoner van Bergen op Zoom, die eerder positief getest is op het coronavirus, is overleden.

11. Nog te doen13 maart 2020

De Brabantse Veiligheidsregio heeft een noodverordening uitgeroepen. Activiteiten met meer dan 100 personen zijn strafbaar. “We gaan er vanuit dat iedereen zich hier aan houdt en zijn gezonde verstand gebruikt”, aldus burgemeester Frank Petter. Mocht het noodzakelijk zijn dan zal de gemeente handhaven op de noodverordening.

12. Nog te doen12 maart 2020

12 maart heeft de minister-president in een persconferentie aangekondigd dat bijeenkomsten met meer dan 100 personen in heel Nederland worden afgelast, met ingang van 12 maart.

13. Nog te doen11 maart 2020

- De minister-president heeft in een persconferentie opgeroepen om zoveel mogelijk thuis te werken en de hygiëne maatregelen in acht te nemen. De burgemeesters van de Veiligheidsregio roepen Brabanders op sociale contacten te minimaliseren.
    - De gemeente past haar dienstverlening aan en werkt alleen nog maar op afspraak.