Op zondag 21 augustus komt de Ronde van Spanje, La Vuelta, door de gemeente Bergen op Zoom. Het is bijzonder dat er zo’n grote wielerronde door de gemeente komt. We hopen dan ook dat het langs het parcours rood mag kleuren en dat er veel toeschouwers zullen zijn. De doorkomst in onze gemeente betekent wel iets voor het verkeer en de bereikbaarheid van een aantal wijken op die dag.

Route en verkeersmaatregelen

Route

De etappe start in Breda en gaat vervolgens door West-Brabant. Halverwege de etappe komt het peloton onze gemeente binnen. Via het Laageinde gaan de renners het viaduct van de Eendrachtweg (Halsteren / Lepelstraat) over en slaan ze linksaf de Steenbergseweg in. Vanaf dat moment gaat het peloton over de Halsterseweg, de Randweg West, Van Gorkumweg en de Van Konijnenburgweg. Daarna gaat de route verder in de Markiezaatsweg en verlaten de renners Bergen op Zoom via de Antwerpsestraatweg. De renners zetten dan koers richting Woensdrecht en uiteindelijk is de finish in Breda.

Verkeersmaatregelen

Het gehele parcours in de gemeente Bergen op Zoom is afgesloten van circa 13.30 uur tot 16.00 uur. Het parcours is dus verkeersvrij en vrij toegankelijk voor publiek. Voor een veilig verloop zijn verkeersmaatregelen nodig. Deze maatregelen zijn afgestemd met politie, provincie en gemeente(n). Gelet op het relatief korte tijdsbestek is ervoor gekozen geen omleidingsroutes te organiseren. Wel zijn er een aantal doorsteekpunten indien zich een noodgeval voordoet. Deze bevinden zich op de locaties:

  • Rotonde Schoolstraat – Wouwseweg 
  • Kruising Van Konijnenburgweg – Havendijk – Wittoucksingel (brandweerkazerne-locatie)

De Bergse plaat is bereikbaar via de Olof Palmebrug.

Volledige parcourskaart

Parkeerverbod

Het parcours gaat hoofdzakelijk over doorgaande wegen waar al niet geparkeerd kan worden. Een uitzondering is de Halsterseweg en een deel van de Steenbergseweg. Tussen 13.30 en 16.00 uur geldt hier een parkeerverbod. Wij vragen u om uw auto tijdelijk in een andere straat te parkeren.

Meer informatie

Meer informatie over het evenement vindt u op de website van La Vuelta Holanda.

Heeft deze informatie u geholpen?