U heeft zich wellicht aangemeld bij de Uitvoeringsorganisatie Herstel Toeslagen (UHT) van de Belastingdienst omdat u (mogelijk) gedupeerd bent door de wijze waarop de terugvordering van de kinderopvangtoeslag heeft plaatsgevonden. En wellicht ervaart u hierdoor ook andere gevolgen. 

In dat geval kunt u zich melden bij de gemeente Bergen op Zoom voor brede ondersteuning op vijf leefgebieden: financiën, wonen, zorg, gezin en werk. De Uitvoeringsorganisatie Sociaal Domein heeft voor de brede ondersteuning een procesregisseur, Khadija Lamghari, aangesteld. U kunt bellen naar de gemeente Bergen op Zoom op telefoonnummer 14 0164.

Het doel van deze brede ondersteuning is hulp bieden bij het faciliteren van een nieuwe start. Voor elke (mogelijk) gedupeerde ouder kan de invulling daarvan anders zijn en vormt een met de ouder overeengekomen plan van aanpak de basis. Brede ondersteuning is vrijblijvend en kan op ieder moment worden aangevraagd of stopgezet door de ouder.

Ouders die in het buitenland wonen en zich hebben gemeld, hebben ook recht op brede ondersteuning indien ze gedupeerd zijn. Deze ondersteuning wordt geboden door het Ondersteuningsteam Buitenland (OTB) of door de Belastingdienst Caribisch Nederland (BCN). Het OTB is per mail te benaderen via info@hetotb.nl en telefonisch via 020-8013430.

Infographic toeslagenaffaire

Heeft deze informatie u geholpen?