De bestrating van de Rijtuigweg-Zuid is in een zeer slechte staat en wordt binnenkort vervangen.

Dit gaat er gebeuren

De bestrating van de Rijtuigweg-Zuid is in een zeer slechte staat en wordt binnenkort vervangen. Bij het vervangen van de bestrating is gekeken naar het veiliger maken van de situatie, maar ook hoe deze beter onderhouden kan worden.

Veiliger

Om de weg veiliger te maken wordt de parkeersituatie gewijzigd. Het haaksparkeren aan de parkzijde blijft. Het haaksparkeren aan de zijde van de woningen wordt gewijzigd in langs de straat parkeren. Hierdoor wordt de veiligheid vergroot bij het in- en uitrijden van de parkeerplaats. Er worden ook verkeersplateaus aangebracht die het te hard rijden in de Rijtuigweg-Zuid moeten ontmoedigen.

Onderhoud

Om de weg beter te onderhouden worden de parkeerplaatsen die haaks aan de parkzijde liggen op hetzelfde niveau gebracht met het gras van het park. Deze parkeerplaatsen worden van nieuwe graskeien voorzien met daarnaast een bestrate uitstapstrook. Voor fietsen worden er per blok kleine stallingen gemaakt op het trottoir. Deze stallingen worden ingepakt met een haag. Er komen ook hagen op het trottoir, langs de straat parkeervakken.

Planning

Het werk wordt in 4 à 5 werkvakken uitgevoerd, zodat bewoners altijd in de buurt van de woning kunnen parkeren. Een werkvak beslaat uit een periode van 4 weken. De start van het eerste werkvak is op 10 januari 2022. Het streven is om de werkzaamheden eind april 2022 afgerond te hebben. De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemersbedrijf de Krom B.V. uit Etten-Leur. Om het werk goed uit te voeren, wordt het doorgaande verkeer tijdelijk via de Rijtuigweg-Noord omgeleid.

Heeft u vragen of ervaart u overlast?

Neem dan contact op met de projectleider van de gemeente Bergen op Zoom, de heer C.J. de Korte bereikbaar op telefoonnummer 06-22469320 of met de toezichthouder, de heer J. Franken bereikbaar op telefoonnummer 06-23366256.

Wist u dat sommige Infra en Bouwprojecten in uw wijk te volgen zijn via “de BouwApp”. Hierin wordt vermeld wanneer en waar er werkzaamheden plaatsvinden. Aannemersbedrijf de Krom B.V. rapporteert ook via deze app. Deze app is gratis te downloaden in de Google Playstore of in de App Store.

Heeft deze informatie u geholpen?