Kunnen er geen zonnepanelen op je dak? Woon je in een flat? Of mogen er geen zonnepanelen op je dak, omdat je in een beschermd stadsgezicht of een monument woont? Maar wil je toch duurzaam energie opwekken en een flinke besparing op je energierekening?
Dan is dit je kans. Doe mee in Energie Coöperatie Bergen op Zon (ECB) en profiteer vanaf dag 1 van een mooi voordeel.
En dat 15 jaar lang!

Hoe werkt het?

Je wordt lid van de energiecoöperatie. Samen met de andere leden breng je kapitaal in. Dat kapitaal gebruikt de coöperatie om grootschalige gezamenlijke zon- en windenergieprojecten te starten. De leden krijgen 15 jaar lang de energiebelasting over de opgewekte energie terug. En dat levert je jaarlijks honderden euro’s op. Het verwachte rendement is ongeveer 5%. Dat is vele malen hoger dan de rente die je krijgt op een spaarrekening. Daar komt dan nog de ‘verkoop’ van de opgewekte stroom bij.

Zonnecentrale Eventum

Het tweede project van de coöperatie is een zonnecentrale (316 zonnepanelen) op het dak van Eventum aan de Dr. Ir. van Veenweg 8 – 10 in Bergen op Zoom. De gemeente Bergen op Zoom stelt dat dak beschikbaar. Aan dit project kunnen inwoners en bedrijven uit de volgende postcodegebieden meedoen: 4661, 4612, 4613, 4614 en 4664.

Aanmelden
Op de website van ECB  kun je checken of deelnemen aan Zonnecentrale Eventum voor jou interessant is. Je kunt ook lid worden van Energie Coöperatie Bergen op Zon zonder deel te nemen aan een project. Voor een bedrag van 25,00 euro per jaar ben je lid van de energiecoöperatie. Interesse? Stuur dan een e-mail naar ledenadministratie@ec-boz.nl.