Frank Petter, burgemeester van Bergen op Zoom, stapt over een jaar op. Dat heeft hij vrijdag de gemeenteraad, het college en de ambtelijke organisatie laten weten.

Frank Petter: “Volgend jaar is het precies tien jaar geleden dat ik gestart ben in Bergen op Zoom. Een prachtige mijlpaal, waar ik bijzonder trots op ben. Samen met bewoners, raadsleden en collegeleden werk ik met passie voor de gemeenschap. Maar op een gegeven moment is het tijd om de bakens te verzetten en meer ruimte te maken voor mijn andere interesses, waar ik nu geen tijd voor heb”.

Petter gaat o.a. onderzoek doen voor het Wetenschappelijk Instituut van het CDA. Maar eerst wil hij het komend jaar zich nog volledig inzetten voor een aantal zaken in Bergen op Zoom die hem dicht onder het hart zitten:  het zetten van de volgende stap in het uitwerken van de Toekomstvisie, het verder verbeteren van de binding tussen de gemeente en de inwoners, maar ook de realisatie van het bezoekerscentrum bij de erevelden.

“Mijn conditie is prima, nu ik medicijnen en fysiotherapie krijg voor de aandoening Parkinson. Ik voel me goed en daarom is het tijd voor een volgende stap. Maar alles op zijn tijd. Dan kan ik volgend jaar deze mooie gemeente met een goed gevoel achterlaten.”

Burgemeester Frank Petter
Burgemeester Frank Petter