Met een kist vol groente en fruit is woensdagmiddag 19 juli afscheid genomen van ezel Chico. De ezel is meer dan 25 jaar in dienst geweest van de gemeente Bergen op Zoom. Maar ook voor ezels geldt dat er een tijd van komen, maar ook een tijd van gaan is.
 

Chico is in de jaren negentig van de vorige eeuw door de gemeente aangeschaft om het Toeristische Recreatief Actieplan te ondersteunen. Ezel Chico kon die ondersteuning bieden bij de openluchtspelen van Stichting De Vierschaar, bij Jeugdmonumenten-dagen, maar bijvoorbeeld ook bij de Mariaommegang die jaarlijks door het centrum van Bergen op Zoom trekt. 

25 jaar geleden kreeg Chico de kans van zijn leven. Eigenlijk een tweede leven, want hij stond destijds op de nominatie om afgevoerd te worden naar het slachthuis. Medewerkers van de gemeente wisten dat toen te voorkomen en kochten de ezel aan voor nog geen duizend gulden. Chico werd daarmee opgenomen in het ‘personeelsbestand’ van de gemeente.

Chico is inmiddels 37 jaar oud en verkeert niet alleen in ‘balkende’, maar ook in blakende gezondheid. 37 jaar is een hele leeftijd voor een ezel, dus is het hoog tijd dat hij het wat rustiger aan gaat doen. Daarom vond het college van Bergen op Zoom ‘eervol ontslag’ zeker op zijn plaats. Over een aantal weken verhuist Chico naar de ‘ezelssociëteit’ in Zeist.

Wethouder Letty Demmers wenst Chico een goed pensioen toe