Na twee jaar coronamaatregelen worden de gebruikelijke programma’s van Dodenherdenking en Bevrijdingsdag weer opgepakt.

4 mei

Voorafgaand aan de Dodenherdenking vind in de Sint-Gertrudiskerk om 19.00 uur een herdenkingsviering plaats. De voorgangers zijn ds. Ellen van Sluijs en diaken Anton Janssen en de muzikale ondersteuning wordt verzorgd door HMR o.l.v. Koert Damveld. Na afloop van de dienst gaan de deelnemers aan de viering in optocht naar het Thaliaplein, onder begeleiding van trommelaars van Odiles Rapid.

Om 19.58 uur start het herdenkingsprogramma met een kort welkomstwoord door de heer Lex Lensink en het signaal Taptoe. Om 20 uur vindt twee minuten stilte plaats, vervolgd door kransleggingen door diverse organisaties en stichtingen en overige belangstellenden. Na de kransleggingen volgt een voordracht door Ben Broek en tot slot houdt burgemeester Petter een toespraak. De herdenking zal muzikaal ondersteund worden door Harmonie Kolpingszonen.

5 mei

Op 5 mei vieren we de bevrijding van Nederland in 1945 en dat we sindsdien vrij van onderdrukking en rechteloosheid leven. Kijk voor het 5 mei-programma van de gemeente Bergen op Zoom op de websites van de Oranjeverenigingen.

Vlaggen op 4 en 5 mei

Op 4 mei vlaggen we van 18.00 tot 20.00 uur met de Nederlandse vlag halfstok en op 5 mei vragen we inwoners te vlaggen om de herwonnen vrijheid te benadrukken.

Dodenherdenking met kransen op Thaliaplein