Hennepteler in het oog

Marja vd Zee

Een teler overtreedt meerdere wetten en regels.

Aanpak teler
 

 

 

 
Een teler (ongeacht de grootte van zijn oogst) overtreedt meerdere wetten en regels. Je begaat een overtreding van de Opiumwet, er is geen toestemming voor een bedrijfsmatige activiteit in het kader van het bestemmingsplan en je overtreedt de woningwet. Met telen van wat plantjes lijkt het alsof je makkelijk en snel geld kunt verdienen. Maar de overtredingen zijn fors en de sancties daarmee ook.

dsresource 
 

 
Er vindt opsporing en vervolging plaats i.v.m. de Opiumwet:

  •  Indien je als teler een (bijstand)uitkering krijgt, dan wordt  een procedure opgestart om het geld dat je ten onrechte hebt  gekregen terug te vorderen.
  • Ook eventuele belastingschulden worden direct verrekend. Daarnaast kan je ook nog een belastingaanslag en boete verwachten voor de inkomsten die je illegaal hebt gehad;
  • Indien er elektriciteit afgetapt wordt, doet het energiebedrijf aangifte van diefstal van energie en sluit de elektriciteit af;
  • Indien de kwekerij in een huurpand aangetroffen wordt, dan zet de woningcorporatie je uit je huis;
  • Met de 'Pluk ze'-wetgeving worden alle eerdere criminele inkomsten verkregen uit de drugsteelt/handel afgepakt.

Huisuitzettingen
 

 
De woningbouwcorporatie ontbindt de huurovereenkomst als er sprake is van een hennepkwekerij in de woning. Je komt dan op straat te staan.
 

 

 

 
Pluk ze
 

 
Voordeelsrapportages worden opgemaakt als er sprake is van meerdere oogsten. Alle criminele verkregen inkomsten worden dan teruggevorderd.

Hoe herkent u een  hennepkwekerij? https://youtu.be/HbxeGZT-f7w