De gemeente en de provinciale en landelijke overheden doen er alles aan om ondernemers te helpen die door het coronavirus in de problemen dreigen te komen. Dat geldt voor alle ondernemers: grote bedrijven, MKB’ers én ZZP’ers.

Lokale belastingen

Bedrijven krijgen tot eind juni uitstel van betaling voor lokale belastingen en heffingen zoals precario, leges, reclamebelastingen en ozb. De reeds opgelegde voorlopige aanslagen toeristenbelasting worden per direct verminderd. Dit houdt in dat ondernemers voor het restant van dit jaar geen toeristenbelasting meer hoeven af te dragen. Meer informatie over de heffingen van de Belastingsamenwerking West-Brabant staat op de website van de BWB.

Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (TOZO)

Komt u als startende ondernemer of zzp’er in de financiële problemen door het coronavirus? Bekijk hier wat de mogelijkheden zijn.

Tijdelijke ondersteuning noodzakelijke kosten (TONK)

De TONK-regeling is er voor inwoners die door de coronacrisis moeite hebben om hun woonkosten te betalen. Het is een regeling die tegemoet komt in de noodzakelijke kosten als u weinig inkomen heeft als gevolg van de coronamaatregelen. Meer informatie en het aanvraagformulier vindt u op de website van de ISD Brabantse Wal

Contact

Neem contact op met ons bedrijvenloket via e-mail: bedrijvenloket@bergenopzoom.nl of telefoonnummer 14 0164.  

Links

Meer informatie vindt u hier:

Heeft deze informatie u geholpen?