Plaatselijk en regionaal zijn er allerlei initiatieven waar inwoners terecht kunnen voor hulp. We zetten ze hier op een rijtje

Lokale initiatieven

Coronasteunpunt: als u hulp nodig heeft, u eenzaam voelt. Of als u hulp wilt bieden.

Stel, het lukt even niet meer met de dagelijkse beslommeringen. Bijvoorbeeld de boodschappen, menselijke aandacht, een uurtje oppassen op de kinderen of wat dan ook. Of u heeft een goed idee om anderen te helpen maar u mist net dat ene contact. Dan kunt u bellen naar het Corona-steunpunt, telefoonnummer 0164 29 94 91.

Voedselbank Goed Ontmoet

We vragen supermarkten, horecagelegenheden en inwoners op om voedsel, met name brood, vlees, groenten en fruit, te doneren aan Voedselbank Goed Ontmoet. Grotere hoeveelheden levensmiddelen kunnen na overleg ook worden opgehaald. Bedrijven kunnen hierover contact opnemen via het e-mailadres info@goedontmoet.com t.a.v. Acquisitie/Logistiek, via het algemene telefoonnummer 0164 270 290 of met de afdeling Voedselverwerving via telefoonnummer 06 31 92 89 14.
Contactpersoon: Jacques Snepvangers - acquisitie@goedontmoet.com

Bergse ondernemers

We vragen u om vooral lokaal boodschappen te doen en online te shoppen bij Bergse ondernemers. Kijk eens of u bij uw favoriete restaurant een maaltijd kunt laten bezorgen of afhalen.

Geniet zo van een culinair avondje in eigen huis!

Regionale en landelijke initiatieven

Brabant Helpt Elkaar

Omroep Brabant heeft een Facebookgroep opgericht: Brabant Helpt Elkaar. Hier delen mensen initiatieven en bieden ze zelf hulp aan.

Rode Kruis Hulplijn

Het Rode Kruis heeft een speciaal telefoonnummer geopend waar ouderen en zieke mensen terechtkunnen met vragen rond het coronavirus. Het nummer is (070) 445 58 88. De hulplijn is bedoeld voor de meest kwetsbare mensen, zoals ouderen die door de corona-uitbraak hun huis niet uit kunnen, maar ook voor zieken en de mensen in hun omgeving.

Rode Kruis inzamelactie beschermingsmiddelen

Maskers, handschoenen, brillen... Er is een tekort aan beschermingsmiddelen en medische hulpmiddelen. Het Rode Kruis is een inzamelingsactie gestart.

De Luisterlijn

De Luisterlijn, telefoonnummer 0900 07 67 is 24 uur per dag bereikbaar voor iedereen die behoefte heeft aan een gesprek of luisterend oor.

ANBO (Algemene Nederlandse Bond voor Ouderen)

Ouderen die zich zorgen maken over het coronavirus, vragen hebben of gewoon graag een praatje willen maken kunnen bellen met ANBO, telefoonnummer 0348 46 66 66.

De Mantelzorglijn

Zorg je voor een ander en heb je vragen? Wil je graag een advies over je persoonlijke situatie? Of heb je behoefte aan een luisterend oor? Bel de Mantelzorglijn, telefoonnummer: 030 760 60 55.

De Kindertelefoon

Bij De Kindertelefoon kunnen kinderen elke dag (gratis) vertrouwelijke gesprekken kunnen voeren over onderwerpen die ze niet durven, kunnen of willen bespreken met mensen in hun omgeving. Dit kan via telefoon via 0800 0432 of via chat op de website van de Kindertelefoon(met leeftijdsgenoten of met een vrijwilliger).

Heeft deze informatie u geholpen?