Landelijk en regionaal nieuws

Updates van het landelijke en regionale nieuws over het coronavirus staan op de website van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant.

De gemeente volgt de adviezen voor Noord-Brabant van het RIVM. Op de site van het RIVM staat een pagina met algemene informatie over het virus en ook een pagina met veelgestelde vragen.

Coronatest aanvragen

Als u wilt laten testen op corona dan kunt u dat doen door te bellen naar een landelijk nummer: 0800 1202. Dan krijgt u te horen waar u een coronatest kunt laten doen. Meer informatie vindt u bij GGD West-Brabant.

Informatie in begrijpelijke taal

Op https://corona.steffie.nl/nl/ vind je uitleghulp Steffie. Steffie legt moeilijke informatie over het nieuwe coronavirus op een eenvoudige manier uit. De website is speciaal bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking, maar ook erg geschikt voor kinderen en laaggeletterden.

Information in other languages

At the website Government.nl you can find information about the coronavirus and the situation in the Netherlands.

At the website of Pharos you can find information about  preventing the coronavirus in English, Spanish.Turkish, Arabic, Tigrinya, Polish, Papiamento, Chinese, Farsi and Somalian.

Meer informatie

Heb je vragen over het coronavirus? Neem dan contact op via het landelijke telefoonnummer 0800 1351 (dagelijks bereikbaar van 8.00 - 22.00 uur).

Impactmetingen Corona

Met regelmaat vragen wij via het Burgerpanel en via Facebook hoe het met de inwoners van de gemeente gaat. De informatie uit de onderzoeken gebruiken wij om onze aanpak en communicatie aan te passen.

 

Heeft deze informatie u geholpen?